torsdag 15 oktober 2009

En vanlig torsdag....

det var varit lite dåligt med uppdatering på min blogg så jag tänkte köra riktigt hårt nu ett tag, tänkte blogga om en helt vanlig vecka hemma hos oss :)

I dag torsdag gick jag upp 5.30, kikade på termometern för att se hur kallt det var, - 0,23 och det var ju inte så farlig! Tur ändå att jag la på frostskyddet på bilens vindruta så jag slapp skrapa rutorna på morgonen. En varm och god dusch, kaffe, släpper in katterna och ger dem mat. En tur till badrummet för att få ordning på anletsdragen, mer kaffe, mer fix, frukost och så iväg till jobbet.

Jobbar och sliter framför datorn hela långa dagen - all rapportering inför lönekörningen på måndag är gjord så jag kan med gott samvete ta ledig i morgon fredag!

Kommer hem 16.20 och solen lyser. Hämtar kameran och tar en runda för att se vad frosten ställt till med - tja, den har inte varit snäll :)


Rosenskäran ser inte pigg ut - och det är ungefär så som jag känner mig när jag kommit hem ;) En stund frisk luft och sol gör att jag piggnar till.

När jag kommer in så är hemmet så välstädat och fint! Äldsta dottern har en skuld till sin mor och arbetar av den med att sköta om marktjänsten här hemma de dagar hon inte jobbar - hon städar, sköter kök och diskmaskin, handlar och lagar mat, stryker tvätten m.m - alltså - hur skönt är det inte att komma hem och allting är klart???!! Det ni!!!!

Otåligt väntar äldsta dottern på min uppmärksamhet och på stöd när hennes första egensydda klänning skall komma till världen. Vi lägger ut tyg, måttar, nålar och sedan sätter hon saxen i tyget.


Instruerar henne i symaskinens magiska värld och så är hon igång! Hon får min nya, lilla nåldyna på handen - jag hittade denna beskrivning på en blogg, tyvärr tappade jag bort adressen för givetvis så hade jag tipsat om bloggen, nåldynan är inte min ide! En kork från en flaska, hål i locket så ett gummiband kan träs igenom och bilda en ögla som träs på fingret. Lite gulligt tyg som stoppas till en boll, bollen trycks ihop ned till och trycks fast i korgen tillsammans med lite Karlsson klister. Kanonbra att ha på fingret när det skall nålas och/eller sys!

Själv tar jag tag i mitt senaste projekt - hittade ett gammalt, litet växthus i källaren, en gång inköpt på IKEA. Jag har nu målat det vitt och det var dags för montering så det ser ut som ett växthus igen - ni vet - IKEA och byggsatser :)


Förresten så är yngsta dotterns pannband färdigt! Fint blev det (trots många svordomar) och hon är mycket stolt över det!


Och ja - vi har fått värsta pysselrycket här hemma! I alla fall den kvinnliga delen av familjen ;) Maken har precis kommit hem från långväga jobbresa och hämtar igen krafterna - kanske kommer även han igång i helgen.....  Just nu sitter han och mumsar i sig den kalasgoda kakan som yngsta dottern bakat idag!


Hon lämnar oss här hemma, ensamma med kakan........ åker iväg för att träffa pojkvännen som är hemma på besök -han har just nu praktiktikperiod i Budapest! Dottern jobbar extra på helgerna och sparar till en resa dit - och vem blir inte sugen på att åka dit! Där är det varmt och gott har jag hört.

Men jag får nog sätta en stickning i hennes händer för inte kan vi ha sådana här goda kakor varje dag!!

Ja - det här var vår torsdag! I morgon är det fredag, jag är ledig och kameran får följa med mig hela dagen och så får vi se vad vi hittar på då!

7 kommentarer:

 1. Vilken kreativitet...är det likadant alla dagar?

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar beskrivning av en härlig dag!! Och vilka gulliga & duktiga döttrar du (ni) har!! I både pyssel & hushållsgöromål!!!! Och sicken lycka att få leva så nära dem! Grattis till dem, Lotta.... med make! Well done... så att säga!!;-)

  SvaraRadera
 3. Full fart! =)
  Själv satt jag mest vid datorn och i telefon igår. Men sånt måste ju oxå avklaras. Det roliga har jag sparat till idag (inhandla nytt pynt till entrén, ta en sväng till hobbybutiken i närmsta stad, träffa vänner och annat sånt kul)

  Oh! En egen klänning! Inte illa!
  Hoppas den blir färdig denna veckan nu då, så vi får se resultatet!
  Och vilken finurlig liten nåldyna. En sån ska jag nog försöka mig på att göra.

  Ska bli spännande att se vad du hittar på med kameran i högsta hugg idag!
  Ha en riktigt skön fredag!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Lyckans dig som har så pyssliga döttrar, undrar vem de ärvt det från ?

  SvaraRadera
 5. Kul att ni syr tillsammans, hahah, vilka kakvekter :)

  SvaraRadera
 6. Det låter ju som perfekta livet! Marktjänsten sköts av dottern, den andra bakar och pysslar fint........Kanon!
  Jag väntar på att komma i gång med pyssel. Vill virka men jag ska bara bestämma mig för vad och fixa garn osv. Har snart lov och då kanske.......Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte heller varit någon flitig bloggare på sistone, saknar tid och ork och då vill ite riktigt blogghumöret infinna sig. Jag har dock tagit mig småstunder att kolla in andras bloggar ibland.

  Tänk att ha någon som fixar hemma tills man kommer hem... Låter som en dröm!!

  Nåldynan verklar ju otroligt fiffig.

  Ha en riktigt mysig helg, Lotta!

  SvaraRadera