onsdag 7 oktober 2009

Årets första loppisbesök

Jag har köpt en present till mig själv :) en jättefin bok: Romantiska hem och inspiration i vitt, författare Ingela Broling och Petra Eriksson och en massa ljuvliga inspirationsbilder från olika bloggares hem.
 
Jag har bläddrat i olika tidningar och böcker men inte köpt någon, jag har tyckt att bilderna känns lite väl mycket arrangerade och inte sett naturliga ut MEN i boken Romatiska hem..... så är bilderna ifrån bloggares egna hem och känns så riktiga - ni vet vad jag menar.... ;) Bläddar i den var kväll..... och blev så inspirerad så jag for på loppis idag ;) Fyndade två silverfat, två bakformar och en handduk för endast 100 kr :) Yngsta dottern har fått bakfnatt och bakar goda kaker var dag och då passar det ju bra med bakformar.


De var lite "smutsiga" men "bakdottern" är också världens bästa silverputsare och har putsat dem blanka och fina. Mönstret på kanten är så skirt och gulligt..... ångrar att jag inte köpte ett fat som jag kunde ha ute på "pyntbordet" vid entren - får nog åka till loppisen igen....... *fniss*

Jag har ärvt vita matsalsmöbler efter mamma och då passar det bra in med lite romantisk stil i matsalen. Det är ju roligt att pyssla inne när det är ruskväder ute ;) Nu vill jag att det skall bli fredag..............


18 kommentarer:

 1. Underbara loppisfynd!
  Boken är verkligen härlig!

  SvaraRadera
 2. Bakdottern? Vadå, är vi bakdottern och italiendottern eller?! ;) hahaha!

  SvaraRadera
 3. Fina loppisfynd. Boken, har jag lovat mig själv också... kanske "får" jag den i julklapp. :)

  SvaraRadera
 4. Lotta! Så fina fynd du har gjort och vad rätt du tänker när du köoer presenter till dig själv! Då får du det du verkligen vill ha;)))!
  Jag är liiiiite avis på er alla som åker på loppis ba' så där! Själv är jag körkortslös och beroende av att chauffisen har lust vilket inte är givet...(alltså: jag har inte förlorat den p.g.a. rattonykterhet;))), utan har aldrig ägt något/Anja

  SvaraRadera
 5. Kul med fynden och när de passar så bra både till dig och dottern;) Den boken är fantastisk, fast jag har inte köpt den än. Lite dyr, tyckte jag. Visst är det roligare att greja inomhus nu när trädgården går i dvala:)

  SvaraRadera
 6. Vilka fina fynd du har gjort. Gamla bakformar är så otroligt vackra. Du frågade mig för ett par veckor sedan om björnbär i muffins. Det går alldeles säker bra. Ursäkta mitt sena svar, jag har inte hunnit med bloggandet så mycket. Kanske har alla björnbär frusit bort nu när kylan kommit. Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Alltid spännande att gå på loppis!
  Sådan bakformar har jag efter min farmor och sådant silverfat har jag efter min mormor. MB

  SvaraRadera
 8. Tänk vad man kan hitta på loppis.
  Vilken duktig dotter du har både putsar och bakar. Goda kakor är inte dumt till kaffet.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Fina fynd, jo, tidningar har man högar, köper inte så ofta nu, ha det bra, kram.

  SvaraRadera
 10. Kul när man göra fina fynd. Här plockades alla fina linnedukar och silver/cromfat hemifrån mitt föräldrahem kan du tro. Sånt kan man ju inte göra av med! Och när man bara har en bror så får man ta "all sån skit" (i hans ögon) själv =P Så nu står det en sopsäck med dukar här, var jag nu ska få plats med dom (kärt besvär) Hoppas solen fortsätter stråla i helgen så vi får njuta lite till i våra trädgårdar / kram

  SvaraRadera
 11. Det är alltid kul att gå loppis. Fast det är ju inte alla gånger man gör fynd, och absolut inte om det är något speciellt man letar efter. Jättefina sockerkaksformar...blev lite baksugen just nu..... ;)

  SvaraRadera
 12. Gillar loppisar, tyvärr så är det svårare att fynda....
  vilka härliga sockerkaksformar....
  Fick en bok om kladdkakor i present av HK, han tycker nog att jag är en för dålig hemmafru.

  SvaraRadera
 13. Låter som en fin bok och en trevlig loppistur. Visst är det kul med bakande söner o döttrar. Kanon tycker jag!
  Erica och jag har precis varit och veckohandlat på Maxi, skönt att få lite hjälp så det går fortare.

  Nu regnar det på fönsterbläcket, brasan är tänd och i morgon är det fredag och jag slutar tidigt. Kanon! Kram!

  SvaraRadera
 14. Vilka härliga fynd! Den boken har jag också sneglat på, få se om jag gör slag i saken och köper den. Jag tyckte jag fyndade kökshanddukar på Ikea, det var med en röd rand och jag tänkte ha dem som "servietter" på vårt kräftkalas. Nu blev det inte av eftersom de vi skulle fiska och äta med råkade ut för en grej. Men jag kom på att de passar ju till olika sammanhang i jul istället. De kostade 1,50 styck så jag slog till på 15 stycken! /Jenny

  SvaraRadera
 15. Men så vackra loppisfynd du gjort och till så bra pris.kanterna få faten är ju jättesöta och skira. Då är det skoj att "loppa" lite.
  Boken du pratar om skulle jag vilja ha också men är just nu lite för dyr för min budget. Det får kanske bli som present när jag fyller år eller så.
  Önskar dig nu en ritigt skön och avkopplande helg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Den där boken vill jag se i.. ser underbar ut på utsidan så det bådar gott när man ser den och att du tycker den var värd att köpa. Kanske ska jag köpa mig en present jag också!! VIlka härliga loppsifynd du fått tag på, ja nu kommer den tiden när man hinner lite sådant också, har inte kikat på loppisar sedan i våras men nu blev jag riktigt sugen. Nu hoppas vi på en härlig helg.. med både ute och innepyssel. Säger som du skrev hos mig.. pellisarna får nog flytta in nu, de som står på trappen till uterummet ska in i garaget, men jag gjorde en rejäl rensning och slängde en hel del för några veckor sedan. Sedan har jag en del älsklingar i uterummet som får stå kvar.. Ha en skön och avkopplande helg.. kramiz /Monica
  ps.. du kanske kan ta med dig den fina boken när vi åker till Linda så får jag kika lite..
  kramiz

  SvaraRadera
 17. Hmmm... intressant bok ´:) och loppis, det kommer jag aldrig iväg på fast jag pratat om det så många gånger. Fin fina fynd du gjort.
  Trevlig Helg
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 18. Ang flikbladiga lönnen. Jag köpte min förra året och bara på ett år så ser jag att den blivit mycket bredare så din tar sig säkert bra den också. Jag har dessutom flyttat runt min lite, tre flyttar senare har den fått bosätta sig där den bor nu. :)

  Trevlig helg!
  Kram Mia

  SvaraRadera