söndag 18 oktober 2009

Söndag - solens dag :)

och soligt har det varit idag men kallt!!! Usch, -3 i morse *hutter-hutter* och en kall vind har svept därute. Nu när solen står lågt på himlen så når den inte vår trädgård  förrän på eftermiddagen.

Så på förmiddagen när jag var inne, ställde jag i ordning nya, lilla söta byrån i pysselrummet,


sorterade alla band, spetsar, måttband, nålar etc och nu är det ordning och reda! Har fortsatt klura på kaninens kläder, hittade blått tyg och försökte klippa till en skjorta - mönstret är till Barbie och jag gjorde det lite längre och bredare.... återkommer med kaninen under veckan :)


Jag har städat lite, vikt ren tvätt och lite annat vardagsbestyr som får utföras fast det är söndag.

Var ute i vinkastet och plockade in de sista Chilifrukterna, får torka några och kanske göra olja eller vinäger på resten, en som ser lite tråkig ut, tänkte jag spara frön ifrån.


Hängde upp en ljusslinga i vinkastet så det blir lite upplyst om kvällarna. Hängde också upp ljuslyktor för värmeljus, både mysigt och till nytta då kalla nätter dyker upp. I natt när det var -3, så visade termometern i vinkastet på +1,2, och det är ju kanonbra! Det är husväggen som värmer upp vinkastet, precis så som jag hoppades att det skulle bli. Skall försöka få tag i bubbelplast och isolera lite till - det kan ju bli kallare än -3 i vinter  ;)


Jag har haft en skön hemma helg, gjort massa saker som hängt över mig/oss och det känns bra. Äldsta dottern har jobbat i helgen och har inte sytt något mer på sin klänning. Yngsta dottern har varit med pojkvännen och nu saknar jag faktiskt en god kaka.......  Maken var i väg och fiska en sväng idag - ingen fångst men de snodde kroken så det fanns fisk i alla fall  :)    Nu skall jag mysa framför tv och sticka ett par varv, ha en skön kväll,


14 kommentarer:

 1. Ordning o reda och pengar på fredag.. *fniss*.. så bra det blev med lilla byrån. Du jag fixar lite mönster och skickar i veckan, har ju byxmönster, virkad tröja och kjolen. För Nine kan ju inte gå med rumpan bar.. Mysigt i ditt vinkast och låter som det blir bra och kanke kan du hålla det hyfsat frostfritt i vinter med lite hjälpmedel. Underlättar ju en del med pellisar och sånt. Vackert blir det också med ljus och slingor.. Japp nu är det söndagkväll och snart är det läggdags och ny arbetsvecka.. en veckas jobb sen är det höstlov för elever, jo jag får ju ett par dagar extra ledigt också så himla skönt. Ha det nu gott och kram på dig/monica

  SvaraRadera
 2. Underbart med så´na "komma-i-fatt-dagar"!
  Kul med kaninkläderna! Väldigt nyfiken på "slutprodukten"!;-)
  Japp - det är bra med väggväxthus för man drar nytta av "vägga-värmen"!
  Lycka till med stickningen! Men det är säkert helt onödigt att säga till dig... för det blir så fint ändå!!;-)

  SvaraRadera
 3. Så härligt nöjd du måste känna dig efter en helg som innehållt så mycket bra......Hoppas veckan blir lika bra ;)

  SvaraRadera
 4. Låter som en mysig dag:) Den där kakburken på nya byrån gillar jag!

  SvaraRadera
 5. Vad fin byrån blev. Dessutom är det trevligt med ordning och reda. Jag hade framme min sylåda i fredags, men där råder just nu rena kaoset, men just då lockade det inte att torka ur och sortera efter färg igen.
  Dessutom gillar jag dina ljuslyktor. Frågan är om inte jag har likadana som är turkosa. Nu när jag tittar efter så upptäcker jag att de nog fortfarande är undanplockade. Hmm, det är nog mer än sovrummet som behöver få lite myskänsla innan en del plockas bort till förmån för julen. Appropå den så hade de en hel del julsaker på Blomsterlandet i djup lila som passade frökens färgsinne utmärkt. Dock var det röda skyltat längst fram, suck. Det är ju över 2 månader kvar tills dess. Det vore ju roligare om de varierade färgen som skyltas efter hur nära jul vi är.

  SvaraRadera
 6. Du har också dina pysselgrejer på ett ställe och sån ordning, satt i går och drömde om ett rum för allt garn m.m men det som det nu är har vi inga överblivna rum.Kanske sen när ungarna flyttar kan man göra om nåt rum till pysselrum...härligt.
  Sy är inte min starka grej det överlåter jag gärna åt min mor.
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 7. Har har det också röjts men tyvärr ligger säckar o kartonger kvar o har inte hamnat på tippen el Myrorna. Ska ta tag i det i veckan ;).

  Tror jag har likadan pellis som din. Den blommar makalöst! Har fortfarande en blomma ute, hänger mot husväggen. En Million bells som fortfarande blommar, trots frostnätter. Tror den blivit balsamerad el nåt... *skrattar*

  Kram

  SvaraRadera
 8. Så bra att din vinkast håller kylan ute!
  Hinner inte med keramikkurs i år - det blir kurser med hunden istället - det är också kul! Och stickar gör jag som avkoppling - mest koftor som är mitt favoritplagg.
  Ha det gott och ha så kul på kursen!

  SvaraRadera
 9. Så fin den lilla byrån blev, den finns på Ikea, obehandlad, om jag inte har fel för mig? Jag har ju oxå lite pysselsaker som ska organiseras sen när jag slipper trängas med alla förbaskade dataprylar som Lennie strör omkring sig...
  Jo förändringsvindar blåser här hemma, det blev inte som jag önskade i somras men nu när jag får lov att stanna i huset med min älskade trädgård så känner jag att livet inte är så tokigt ändå trots allt... Hjärtat kommer att läka i min trädgård och jag har ju två underbara prinsar som skänker mig stor glädje.
  Tack för erbjudandet om skrivbordet! Känns kanske lite långt att köra till Göteborg för ett skrivbord... *ler* Men stort tack ändå!! Jag letar vidare på loppisar och hos vänner.
  Ha en skön måndag! Kramen!
  Ps. Lyktorna var söta, från Indiska eller? Ds.

  SvaraRadera
 10. Åhh vilket mysigt inlägg och en superhärlig pysselhörna.

  Jag har varit pysselsugen i flera dagar men tar mig inte för nåt tyvärr. Ligger mest och slumrar när jag inte jobbar förstås. Inte ens trädgården har jag särskilt mycket ork till nu... hösttrötthet skulle jag tro.

  Ha en fin vecka!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 11. Nu Lotta skall jag avsljöa mitt sanna jag! Jag som jag brukar förneka mina dödssynder måste erkänna att just nu gnager en elaking som heter avundsjuka mitt inre! Jag är sååå avundsjuk på dig och alla andra som hinner med (och orkar) få det fint både ute och inne! Det gör inte jag!
  Ditt "pysselrum" låter intressant!

  Ang Youtube så vet jag inte hur aktivera "bädda in" därför att det står att min är inaktiverad.
  Ha det så gott!/Anja

  SvaraRadera
 12. Den byrån måste vara den perfekta för pysselpryttlar med sina många fack! Undrar vad Barbie tycker om att ge mönster till en kanin... =)

  SvaraRadera
 13. Så mysigt det ser ut emd lyktorna! Jag gillar också att tända där ute. Kram Marina

  SvaraRadera
 14. Ja, nu blir det lite tid över för inomhusarbete!Jag har faktiskt accepterat höstens intrång i vardagen, kan ju faktiskt bli lite tid över att röja inne... Jag vill helt enkelt inte vara inne på sommaren. I går tog jag tag i vitrinskåpet, rensade ut glas (Ittala, samlade sen vi gifte oss...), la i kartonger väl inslagna för ev framtida behov. Diskade alla mina loppis-och antikfynd av snapsglas. Herregud vad många det var! Fina, tunna, slipade. Jag älskar glas, men inte särskilt mycket använda, bara "till lyst".
  Det tog en stund, men så fint det blev.
  Fortf har jag mina trädgårdsmöbler utomhus, de måste torka till...känns vemodigt när de är inburna...Minst 5 månader till nästa säsong!
  Suck...
  Hälsn Lena ( Lenas Trädgård)

  SvaraRadera