måndag 19 oktober 2009

En grå måndag...

vart det idag, i morse regnade det men vid lunchtid höll det upp. Var i stan i ett ärende efter jobbet, det var rätt grått där med....

Duvan ser lite fundersam ut - "komma här med kameran"......


Gick förbi en blomsterbutik och där såldes det Amaryllislökar men jag avstod.... vet ju hur det går med dem, bättre att köpa en lök som har knopp :)


Stora Pressbyrån har stort utbud av tidningar och där bläddrade jag runt en stund, härliga bilder men ingen tidning följde med hem. Såg att det börjar annonseras om julpyssel i svenska tidningar.... lite väl tidigt - det är ju bara oktober - eller?


Nu doftar "Stinas kyckling" alldeles förrädiskt gott så det är dags att fixa tillbehören; bakad potatis, lite potatissallad sedan i helgen, har en halv baugette som får förvandlas till vitlöksbröd.... lite lat får man vara en måndag! Sedan skall jag slappa.......... kanske sy lite? Ha en skön måndagskväll (nu är det bara 4 dagar kvar...... tills fredag!)



10 kommentarer:

  1. Här var det också lite grått, men ändå rätt skönt. Liten runda i skogen fick det bli (Jag bara ÄÄÄÄlskar skogen om hösten). Köpte en påse tulpanlökar på rea som jag nu har planterat i en av pallkragarna som står där så tomma. Blir nog fint till våren. Amaryllis...tur du sa det...kanske måste jag plocka upp dem från källaren och plantera dem...vad kan det ta.....ca 6-8 veckor..eller? Till slut bakade jag ett par bröd så det luktar härligt nu.....värst vad jag varit "duktig" idag. Kram!!

    SvaraRadera
  2. Här har det varit soligt och fint idag =)
    Har njutit till 110% !!

    Vad fint det blev med din lilla byrå!
    Är så man blev sugen på att köpa sig en sån och få lite mer ordning och reda i handarbetsrummet!
    Ja, vi får se...! Hinner kanske dyka upp andra alternativ innan man hunnit köpa någon mini-byrå...!

    Tycket det är bra att du lyssnade på kroppen och stannade hemma i helgen! Brukar inte bli så bra om man inte lyssnar till den !!
    Och de andra fick också olika förhinder, så det blev ingen bloggträff.
    Men, med kort varsel så hände det något annat i växthusen... Framöver kommer det bilder på min nya blogg http://vaxthustradgarden.blogspot.com
    =)

    Och självklart är du välkommen att besöka mig en annan gång !!!

    Ha en skön vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Aha - bara fyra till fredag?! Skön tanke!;-)
    "Good shot" på duvan!;-)
    Tänk att du kunde motstå magasin-floran! Det kan aldrig jag!;-)
    Trevligt läsa dina vardagsberättelser!

    SvaraRadera
  4. Men visst blir man lite julsugen när man ser alla julpysseltips och julreportage. kanske man för en gångs skull kunde vara ute i god tid med pysslandet :)
    Det känns som om tiden bara flyger fram just nu...
    Alla dessa vackra tidningar, och bra pris, ojojoj, tur att inte jag var med!
    Såg förresten ditt fina fjärilshus hos Linda. Så vackert det blev!!!!

    Kram Mari

    SvaraRadera
  5. Verkar ha varit en trevlig promenad i staden...även om vädret var grått :) Många affärer har börjat sälja julpynt här. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Lite tidigt är det ...Ha det så bra de fyra dagar som är kvar på veckan... :)
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  6. Ett mysigt "reportage" från storstaden. Jag älskar att promenera omkring i städer, helst på hösten när det är lite kyligt i luften och man kan gå in på ett mysigt café och värma sig lite.
    Nu fick jag lust att åka till Göteborg och flanera lite.
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  7. Hallå Lotta, jag njuter fortfarande av den soliga och sköna söndagen. Har knappt fattat att måndagen har gått redan!

    Jag gillar din bild på lökarna.

    Marit

    SvaraRadera
  8. Julen kommer fortare än man riktigt vill inse ;)
    och så känns det varje år, först tycker man att man har all tid i världen och helt plötsligt är det nästan försent och det blir hur stressigt som helst med alla förberedelser...

    SvaraRadera
  9. Ja vi var på Ikea........ där skyltades med julsaker högt o lågt... / kram åsa

    SvaraRadera
  10. Solig tisdag här, men jag sitter tyvärr fast inne på jobbet nu. Den här dagen går så saaakta och det är jag inte van att det gör. Kanske läge för lite uttag av komp?
    Snart är affärerna fyllda av julsaker också. Jag brukar faktiskt ha köpt mig en och annan julklapp så här dags, men inte i år, väntar nog ett tag till.

    SvaraRadera