tisdag 1 september 2009

Månadsbilden augusti

Månadsbilden för augusti visas idag 1 september och det är ingen större förändring om jag jämför med juni och augusti månadsbilder, inga växter har ännu inte intagit höstfärger - för visst är det höst i luften? även om vi idag haft härlig värme och det blev ombyte till shorts efter jobbet och slapparstund på trädgårdssoffan :)
Fler bidrag till månadsbilden finns att beskåda på bloggen Camillas foto.
Och till min kära dagbok..... en ny växt planterades häromdagen, Klasegentiana, "Gentiana scabra".
Jag såg den hos Anja när jag var där på besök och visst är den förtjusande!
En perenn och härdig så den fick sin plats i entrerabatten.
Fyllde också en korg med Cyklamen, Ljung och Kål - Cyklamen är en favorit hos mig, så fin att plantera i korgar och krukor ute och när frosten har tagit blommorna så finns de vackra bladen kvar.
Jag köpte vit höstcyklamen i våras, knölen har bott i kruka sedan dess och nu har bladen börjat titta fram, hoppas den blommar :)
Nu skall titta på flera månadsbilder........
 

11 kommentarer:

 1. Hallå Lotta, var hittar du skissbilderna på växter? Jag är på jakt efter sådana nämligen.

  För övrigt är det väl ganska trevligt att växterna inte slagit över till höstfärger ännu... ju längre sommarkänsla, desto bättre tycker jag.

  Marit

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig blå färg...Fin.
  Visst känner man att hösten är på G även om det är sommaren som dominerar.

  SvaraRadera
 3. Hos dig ser det definitivt somrigt ut tycker jag...och idag var det riktigt svettigt varm faktiskt. Gentianan är väl en fantastiskt vacker blomma, vilken färg. Ha det bra. Kramisar!

  SvaraRadera
 4. Visst ser det fortfarande somrigt ut, härligt! Gentianan är så fin och den har jag haft men den ruttnade bort i min blöta höst/vinter-jord. Höstkrukorna får vänta ännu en tid, för även om hjag kan bli sugen när jag ser allt vackert så vill jag hålla kvar sommarkänslan så länge det bara går ;p Ha det gott / kramiz gittan

  SvaraRadera
 5. Ser somrigt ut än.. visst och somrigt härligt. Vilken underbar sensommardag det var igår, värme 27 grader när jag slutade jobbet vid 5.. ja gött var det =). Den lilla blå var ljuvlig har aldrig sett en sådan mer än på bild, hoppas den trivs och förökar sig mycket.. =). Den vita cyklamen blommar hos mig nu, är så underbart söt, har den i nya lunden och bladen är ju så dekorativt söta. Din lilla höstkruka var underbar, måste köpa det också för nu är det dags.. Blir det keramikdags snart tro.. har du hört något tro?.. Nu börjar allt komma i fas igen, jobb, fritid lite aktiviteter på kvällar allt går sin gilla gång.. och det är skönt. Sett att du varit flitig och motionerat, duktig du är.. *ler* Nä nu ska jag jobba nån timme till och sedan åka hemåt.. skönt med tidig dag ibland.. Kramiz /Monica

  SvaraRadera
 6. Underbar korg du gjort! Jag ska leta efter lite kål mm i helgen tror jag. Var så dyrt där jag kollade i helgen som gick.
  Månadsbilderna har ett annat ljus nu tycker jag även om de är sig ganska lika.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Det ser inte alls ut som höst hos dig utan sommaren är på topp! Härlig bild med soligt ljus! :) Men visst känns det i luften att det börjar bli höstigt och trevligt med alla söta höstblommor som cyklamen som man kan plantera. Ha en skön vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Så lummigt och härligt det ser ut! Och du är en mästare på vackra arr!/Anja

  SvaraRadera
 9. Hej Lotta,
  nu har jag läst ikapp på din blogg. Ser att du håller på att bli berömd!! Väl värd för det finns alltid så mycket trevligt och personligt hos dig. Jag gillar att titta på din cottage garden och läsa om alla dina planer. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Gentiana är så fin, hoppas cyklamen trivs, den vill vila ibland.

  SvaraRadera
 11. Hösten blev till sommar igen, skönt!
  Din krukar med bland annat cyklamen ser så söt ut och likaså den blå blomman!
  /Åsa

  SvaraRadera