fredag 4 september 2009

Blommig och regnig fredag....

Just nu så är det ruskväder därute, regn och blåst - riktigt mysväder :) Så det passar ju bra att sitta i soffan med datorn i knät. Men jag hann faktiskt ta en cykeltur i skogen efter jobbet innan ovädret startade. Cyklade till Stora torp (klicka gärna in dig och läs också gärna om området där jag bor,Kålltorp) och in i skogen bakom herrgården. Där ledde jag cykeln emellan de väl dolda odlingslotterna och på staketen mellan lotterna klänger den vilda kaprifolen.
Doften är stark, jag kan nog tycka att den vilda kaprifolen doftar mer än den odlade. Vi har vild kaprifol som växer på viltstaketet mot vår tomt och på kvällarna sveper doften in i trädgården.
Visst är den vacker?!
Man kan ju ta tillvara på det vilda som odlaren här har gjort och lindat Kaprifolens lianer kring portalen.
I skogen är det mörkt, lummigt och höstaktigt.
Inspirera av Karin med bloggen Ute och Inne, och hennes fotokonst, testade jag också att fotografera skogen på ett nytt sätt, tja, det bidde inte så dumt :)
Fortsatte cykelturen och kom fram till Delsjöns koloniområde och även där gick jag en sväng och det märks väl att hösten är på antågande med blommande sensommarblommor.
Det skall vara växtbytar dag på kolonin i helgen och jag kan se att de har bytt tidigar för växterna återkommer i de flesta trädgårdarna, bl a den här söta Phloxen:
*viskar - ett litet skott växte utanför staketet - då är det väl tillåtet? ni vet vad jag menar....*
Vid Delsjöns strand var det öde...... och vinden gjorde fina vågor som svepten in över stranden, det var bara jag, änder och några måsar som var där....
och det passade mig väldigt bra idag, efter en hektisk vecka och dag, så var det faktiskt skönt att bli rejält urblåst :) Jag satt på stranden och såg ovädret komma in och kom på att jag inte hade någon jacka på mig..... så jag bidde lite blöt i  regnet :)
Tja, det blev ju inte bara blommig fredag i inlägget men det kanske inte gör något :) Fler blommiga bidrag hittar ni på bloggen Roses and Stuff. Önskar er nu en riktigt trevlig helg,

28 kommentarer:

 1. Klart man kan knycka små skott som förirrat sig ut...trädgårdens ägare misstycker säkert inte. Vilken härlig tur du fick i höstrusket - och så läckert fångat på bilderna!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju som en riktig härlig cykeltur, även om du kanske blev lite våt. Jag är helt enig i att vildkaprifoler luktar gott:)

  SvaraRadera
 3. Vildkaprifoler är de enda som luktar som kaprifoler ska. Tyvärr har man varit så ivriga på att ta fram nya storblommande sorter att man tappat bort doften, och det gäller även rosor, schersmin och flera andra växter. Tur att man börjat tänka om igen, hoppas bara snart det kommer doftande kaprifoler i plantskolorna också.
  En mysig cykeltur ser det ut att ha varit - och jag kan mycket väl förstå att det lilla skottet fick en ny växtplats...
  Ha en skön helg!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Härlig bilder! Gillade speciellt makrobilden på kaprifolen, vackert! Måste oxå säga att du har en fantastisk snygg blogg, bara älskar din header!

  SvaraRadera
 5. Det låter som en skön tur... Jag kan tycka det är renande att befinna mig vid havet när det blåser. Både kropp och själ får sig en omgång så att säga.
  Trevlig helg och kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Det låter som en skön cykeltur. Blåst har det gjort här med idag, jag fick minsann jaga hallonen när jag skulle plocka dagens skörd =) Vildkaprifolen är finare än de nadra tycker jag , kanske beror det just på doften. Ha en fin helg / kram gittan

  SvaraRadera
 7. Att blir lite urblåst kan kännas skönt ibland. Jag är glad att de tär helg nu och i morgon hoppas jag på trädgårdsarbete. Inte ösregn då alltså om jag får bestämma.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh, vilken fin presentation av din cykeltur du serverar.
  Vackra bilder, som gör att jag tänker på vår kaprifol, som blev tvångsförflyttad till skogskanten...Hm...Men vi lade faktiskt igen den rabatten, där den stod.
  Trevlig Helg på dig!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 9. Låter som en härlig tur..och fina bilder blev det ju...Jag tycker bäst om den vilda kaprifolen, just för doftens skull.
  Ha en skön helg:)

  SvaraRadera
 10. Det låter som en mycket trevlig tur och tack för att vi får följa med! :) Vackra bilder och kul att du testade att göra en abstrakt variant. Den blev verkligen fin! Kaprifol är verkligen en underbar blomma och doftar gått gör den ju också. Vi har ett par varianter men inte den du visar på bild. Ha en bra helg Lotta! Kram Karin

  SvaraRadera
 11. Trevliga länkar med intressant läsning. Vackra bilder och ett mysigt inlägg. Delsjön är vacker och otaliga äro de gånger jag har varit där med skolelever på friluftsdagar!/Anja

  SvaraRadera
 12. Så skönt att göra små utflykter och ibland är det extra skönt som du säger när det varit en tuff vecka.. och just det där att få hjärnan urblåst.. *hihi*.. i ett oväder eller stormaktigt är ju riktigt skön har jag kommit på igen.. Nu när vi varit på kusten de senaste helgerna har flera såna promenader lyft upp sinnet och blivit som pånyttfödd.. hehe.. men du fattar. =). Vackra bilder på kaprifolerna.. visst är det vackert när de hänger så där, din portalbild blev lite inspirerande jag har kaprifol på ett plank och kanske ska jag leda över det till häcken så blir det ju en portal.. ja hjärnan går snabbt igång. Helgen går i kalasandets tecken, idag har vi haft lite gäster imorgon kommer resten, sambon fyller idag. Söndag har jag beställt fint väder och lugn o ro.. skrev jag hos karin också.. men jag hoppas verkligen på det så jag får dona lite och kanske t o m plantera mina höstkrukor med de nya blommorna. Ha en skön och avkopplande helg.. Kramiz /Monica

  SvaraRadera
 13. Härlig cykeltur och trevligt att vi fick följa dig. Söt Phlox och förstår att den lilla plantan behövde få ett nytt hem ;)
  Här blåste det hårda vindar igår också, det var riktig höstkänsla i luften, lite synd för vi hade egentligen planerat att plocka havtornsbär i vid havsbandet i helgen, men därav blir det inget :(
  Trevligt veckoslut! Kram /Bea

  SvaraRadera
 14. Tack för en mysig tur! Blir avundsjuk på den vilda kaprifolen. Den har det svårt här uppe. Hinner oftast inte blomma. Men i år har jag sett den i några trädgårdar. Men vild? Nej!

  SvaraRadera
 15. Ser ut som en riktigt trevlig cykeltur!!!
  Visst är det konstigt när växter som växer lite vid sidan om pratar med en och säger "snääääälla, kan inte du ta med mig hem!:)
  Ha en skön helg, nu ska jag ut till min koloni och rensa ogräs för där är det inte så särskilt fint just nu.....
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 16. Hej igen! Tycker absolut du ska testa stjärnfiltret, en kul effekt för lite pengar! Finns på http://www.kaffebrus.com/. Tänkte bara säga oxå att jag lagt till din blogg i min länklista, om du vill får du gärna länka till mig. Välkommen att kika in igen!
  Mvh Nina

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig utflykt! Ja, förutom blötan då förstås.
  Kaprifol stod på min inköpslista inför året, tanken att den skulle klättra uppför ena altanpelaren och jag skulle sitta där uppe och känna doften... Jodå, jag köpte en. Som syrran fick. ;)
  Ha det gott! /Åsa

  SvaraRadera
 18. Härlig cykeltur! Tack för du tog oss med på den!!;-)

  SvaraRadera
 19. Vackert! De två avslutande bilderna är underbara!//Eva

  SvaraRadera
 20. Hej Lotta!
  Kul att du tittade in!
  Det ska bli spännande att köra igång ett eget företag, men det är mer än pirrigt vill jag lova... Ska just skicka in ansökan om FA-skattsedel så jag kan börja ta betalt också! ;)
  Kram från Ronja

  SvaraRadera
 21. Vilka ljuvliga kaprifolbilder!! Både du och Karin är mycket skickliga trädgårdfotografer!

  Jag bjuder på färska räkor och rosa bubbel i min gamla blogg i dag, välkommen sedan till min nya!

  Mari

  SvaraRadera
 22. Din header är jätte vacker, hur har du gjort den?
  Phloxen är så himla kul när man kan byta med varandra.
  MB

  SvaraRadera
 23. Underbara bilder och trevlig tur med cykeln....tack för att vi fick följa med.
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 24. Så fint du har det i dina omgivningar. Det är sånt jag kan sakna ibland, i stället för åkrar åt alla håll :)
  Vildkaprifoler är inte dumt alls. Jag fick med mig ett skott en gång när jag var i skogen, och de luktar ju så underbart.
  Kramar Mari

  SvaraRadera
 25. Visst är det tillått att ta skott som råkar ha förvildat sig!!! Absolut! *ler* Vet precis vad du menar. Bor inte så långt fårn en gammal banvaktsstuga som sedan länge är övergiven. Den sista som bodde där var en trädgårdsmästare.. Rena paradiset! Du skulle se den Rhododrendron som växer där och som har stått utan växtnäring i 25 år minst.. Där kan de som säger att de måste ha specialjord och växtnäring glömma det! Den blomamr så fint varje år, har dock inte tagit stickling av den, men väl en och annan pion råkar ha följt med hem... *fnissar*
  /Cyrene

  SvaraRadera
 26. Härlig cykeltur du gjorde, trots regnet. Borde nog passa på jag också innan kylan kommer och lusten försvinner. Kaprifolen har verkligen blommat rikligt nu under sensommaren och den doften är det något särskilt med :-).
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 27. Härliga bilder! Kaprifol är en sån växt som jag har lite blandade åsikter om. Jag har 2 st, som doftar och en röd som inte doftar. Har klippt ner den ena nu ganska hårt så det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.
  De tiltade träden gillar jag!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 28. Alltid lika kul att titta in till dig.
  Verkligen fin fotokonst.
  Såg vad du hade gjort på andra bloggen och som jag alltid säger... du är så händig så jag blir riktigt avis.
  Ha det gott i det underbara vädret
  Annika

  SvaraRadera