fredag 21 augusti 2009

Blommig fredag

Det är lite tur i oturen att jag är med idag, jag har nämligen försovit mig........ maken väckte mig och frågade om jag inte skulle vara på jobbet? For upp som ett jehu, ringde till jobbet men nu var det lite lungt på min jobbfront så det var OK att jag tog flexledigt idag - därför kan jag delta i blommig fredag :) Och här är en favorit, Mongolisk Näva, "Geranium wlassovianum".

Jag har den i halvskugga vid entren och nu är det ett par år gammal och breder ut sig fint i Murgrönan, såg att den t.o.m klättrat upp för väggen.

Fler bidrag till blommig fredag hittar ni hos bloggaren Roses and stuff - ha en himla skön fredag!

14 kommentarer:

 1. Ovanligt att se en näva fångad i detta perspektiv, snyggt!!! PS Tur att du försov dig! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Lite skönt med en extra ledig dag.. =).. så det var väl tur i oturen att det blev som det blev.. =). En otroligt vacker näva, sån bara jag måste ha.. blink blink. Sitter på jobbet och nyser, och längtar till kl 14.. då jag blir fri.. *ler*. Du har nog rätt vad gäller det röda huset det är på den gamla vägen ut mot havet.. och jag såg jättemycket snäckskal lite varstans på den vägen och utmed hus. Där fick jag ideér om hur jag ska pynta vid vagnen.. lite torktåliga växter i blålila och sten, tillsammans med massa blåsnäckor..Helt otroligt snyggt var det o så himla enkelt.. I eftermiddag/kväll åker vi ut till kusten för L ska spika klart altanen inför lite jobbfest nästa helg för de som hjälpt oss därute. Förra helgen plockade jag snäckor i "vår" badvik och det får bli fler denna helgen, jag samlar på mig lite dekorationer.. Ha en skön extraledig fredag och en go helg.. kramen vännen.. =) Moa

  SvaraRadera
 3. Lotta.. du har glömt lägga till dig hos Katarina.. =).. kramiz

  SvaraRadera
 4. Vilket tjusigt nävafoto! Det finns så många fina nävor och jag vill gärna ha en hel drös till. :)
  Är det alltså nävan som klättrar upp för väggen?

  Skönt med en extra ledig dag. De planerade kanske är de bästa?!
  Ha en riktigt skön helg! /Åsa

  SvaraRadera
 5. Tjusig blåfärg och klättrar till slut alltså. Vill ha :)

  SvaraRadera
 6. Det är en av mina favoritnävor - och din gör den verkligen rättvisa! Tjusigt!
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Nävor är verkligen fina -de vilda också!//Eva

  SvaraRadera
 8. Fint att blanda murgröna och denna näva. Super.
  kram/sara

  SvaraRadera
 9. Söt en, ha en trevlig fredag, kram.

  SvaraRadera
 10. Måste ju vara skönt att plötsligt få en extra ledig dag sådär.
  Ha en skönt helg! Kram!

  SvaraRadera
 11. Jag trodde jag hade många nävor men den här har jag inte - än...
  Det är tufft att försova sig, jag blir så stressad att hela min dag blir förstörd sen. Tur att du kunde koppla av och fota blommor istället =)

  SvaraRadera
 12. Den nävan förgyller (om man kan säga så om blått) också min trädgård. en riktig älskling!

  SvaraRadera
 13. Näva, jag lär mig allt efter att det finns så många arter av en blomma. Det måste vara vackert att den klättrar med hjälp av murgrönan. /Amanda

  SvaraRadera