onsdag 15 juli 2009

Jag har en mus i mitt hus......

eller rättare sagt en mus i mitt vinkast - visst är hon söt?! Blev tipsad om virkbeskrivning på bloggen "Ulliga, gulliga saker" och nu har jag knåpat och virkat en liten husmus.

Hon får sitta där och vakta så att inga andra möss tittar in.....

Höstanemonen har idag slagit ut sin första blomma och i år är det jättemånga knoppar så det blir nog en vacker blomning.

Häromdagen skulle jag leta efter en krok i källaren, jag hittade krok men också en barometer som nu hänger i vinkastet,


Nu kan jag ha koll på vädret ;) Och jag instämmer med barometern, vädret är "föränderligt",


När jag kom hem idag (efter att tagit TBE-spruta nr 2 *aj*) var det lite sol och härligt varmt. På med shorts och trädgårdshandskar och satte igång att rensa bort överblommat - efter 1 timmen blev det alldeles svart, åska och sedan regn..... egentligen perfekt väder för växterna men lite trist att inte kunna vara ute.... men då får det bli datatid istället ;)

11 kommentarer:

 1. Vad mysigt du gör det i vinkastet. Anar att du sitter där och njuter i stora drag allt emellanåt! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Men vilken sötis du virkat.. hon kommer att hålla alla riktigta råttisar borta.. om du vill annars kan du få två vita albinosar av mig.. försöker o bli av men dem.. *ler* Din lilla kanske vill ha sällskap..de ser nästan ut o va släkt..hihi. Jo du vädret har varit väldans varmt idag.. har hållt på o rensat, klippt o donat nästan hela dagen, vid fem eller kanske halv sex kom åska o regn.. så jag känner mig nöjd o glad. En barometer skulle man ha, där kan man se de annalkande vädret snabbaren än ögat.. kul källarfynd. Undrar om det blir någon kurs i helgen.. hoppas hoppas.. Ha en skön kväll kram/Monica

  SvaraRadera
 3. Nämen...vad söt hon är! Ditt vinkast är väl en ypperlig plats för henne att hålla till i :) Må så gott.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 4. Så mysigt du gör det i vinkastet. Här har det varit otroligt hett idag, nästan,men bara nästan i varmaste laget. Fast egentligen var det väl jag som befann mig på fel plats. Man skulle så klart varit vid havet =)

  SvaraRadera
 5. Men vilken söt mus och vilket knåp med den lilla "gosingen" ;) Hon vaktar säkert ditt vackra vinkast.
  Härligt när solen skiner och när man kan riktigt njuta av sommarvädret. Hos mig har det även varit riktigt skön sommarvärme och även pysslat på i trädgården :)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 6. Ja det var verkligen en söt liten mus och en härlig barometer...vad behöver man mer jag bara frågar! Jag vågar knappt säga "lite regn" för vi har inte fått så många droppar här, men andra har ju fått mer. Ha en skön kväll. Kram!

  SvaraRadera
 7. Nu blev vinkastet ännu finare- med gullig, virkad mus & barometer!! Ju!
  Ja! Vackra är dom, de kära anemonerna... men höst vill vi ju förstås inte ha... än!!! Så de får ju lova att blomma länge!;-)

  SvaraRadera
 8. Men så söt liten mus! Sån skulle jag vilja göra.
  Hur har du fått den där fjädern, överst?

  Jag undrar om inte även mina höstanemoner har slagit ut. Hade stora knoppar i går morse och sen var inte hemma förrän vid 23 och nu måste jag ut o kolla.

  Ha det bra o hoppas du får önskat väder idag!

  SvaraRadera
 9. Synd om din Rönnsumak som inte fick vara i fred för rådjuen. Vi hade en Rönnsumak i många år, men den gav de sig inte på. Det är konstigt hur de alltid lyckas äta på sådant som man är särskilt rädd om. Jag har äntligen lyckats dra upp Husarknapp från frö, efter misslyckade försök. Nu blommar de. I morse hade rådjuren varit framme!! Typiskt. Men din fina Tagetes har klarat sig tack och lov. Den är så fin! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Nämen oj vilken liten fröken! Så söt hon är! Jag tror att hon kommer att trivas alldeles ypperligt i ditt lilla växthus! Önskar att jag vore så flink på att virka! Ha det så mysigt, både till matte och musfröken önskar Växthusmadam

  SvaraRadera