måndag 13 juli 2009

Nu är det trist.......

och tråkigt därute - regnet gör nytta för det som komma skall men det som "är nu" blir blött och kladdigt - min Honungros har helt tappat form och färg,Den doftar fortfarande men Humlorna har övergett rosorna.....


och bladen faller ned på marken.......


det är bara sniglarna som blir glada :)Tur att de spontana Violerna står sig i vädret, den här raringen har frösått sig själv och mammablomman, Viola Cornuta "Bowles Black" har jag fått av Anja MEN sniglarna gillar ju dem så jag får gå på snigeljakt var dag - och tja - det är väl den enda trädgårdssysslan jag gör just nu, det känns lite avslaget.......

Nä, jag har faktiskt varit hos närmsta grannen idag och plockat nässlor och laddat för gödselvatten. Grannen berättade att han har sålt huset - och i september flyttar de nya ägarna in - undra om jag vågar fråga om jag får plocka brännässlor hos dem nästa år? De kan ju börja undra menar jag........ ni vet - "" kan jag få lov att plocka era brännässlor?"" ;) Nä, nu skall jag virka vidare.... håller på att skaffa mig "husdjur" i vinkastet - ni skall få se när de är klara :)


12 kommentarer:

 1. trisst, javisst, men vilka fina bilder det blev....

  SvaraRadera
 2. Javisst kan det vara lite småtrist med det myckna regnandet men det tråkiga vädret gör sig fint på bild hos dig iallafall.

  SvaraRadera
 3. Trist med alltför mycket regnande och verkligen synd på rosorna som man väntar på att de skall sprida väldoft och -behag länge utan förstörelse.
  Lilla snigel då...ja, han trivs säkert, men absolut inte önskvärd, men att leva med trädgård är det alltid ngt som bjuder på motstånd ;) eller små motgångar.
  Honungsrosen är ändå så vacker i den böjda posén.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Honungsrosen ser ungefär likadan ut hos oss! Den är ljuvlig när den blommar men efter blomningen är den ju lite trist. Men så sen kommer nyponen och då är allt förlåtet. :) Hoppas de nya grannarna är trevliga - de borde ju bara bli glada om du tar lite av deras "ogräs". Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Din honungsros, vet du varför de vita rosorna får rosa stänk? Jag upptäckte det på min vita för ett par dagar sedan, tidigare har den bara varit vit. Violen... helt underbar, får lägga namnet på minnet och se om jag kan hitta den. Hoppas ni slipper regn idag / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Visst blir det för mycket regn ibland. Skulle tro att grannen blir glad att du vill plocka nässlor, ivarjefall skulle jag bli glad. Har inte kommit dit än att ta hand om nässlorna. Ha en bra dag. :)

  SvaraRadera
 7. Trädgården är full av skadegörare, men jag har aldrig märkt att sniglar går på violer. Du måste ha fått en vansinnigt läcker sort - inte bara färgmässigt! /Ruben

  SvaraRadera
 8. Visst är det lite tråkigt just nu. Men regn behövs. Det var lite trist att vattna potatisen.
  Men en del blommor blir fula, här är det Blush hipp som har tagit stryk. Nu väntar vi bara på solsken.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Ja oj vad trädgården blir blöt, slafsig och hängande av allt det här regnet.. nu får det väl ändå vara nog. En liten ljusning på himlen är det hos mig idag i alla fall.. hoppas det håller i sig, även tills du slutar jobba. Blir så full i skratt, så det kan bli i texten när det blir syftningsfel.. hos mig o min lilla vagn.. hehe.. jag menade att bilden var liten ser du..=). Vackra bilder på snigel och slokande rosor.. även vackra i sitt förvall men oj så trist när man går där o ser allt blött. Låter spännande med lite husdjur i ditt vinkast.. såna som jagar sniglar då??, eller bara bringar växtlycka.. =). Ha en skön dag kramiz/Monica

  SvaraRadera
 10. Ibland blir blomningen kort, pionerna regnade bort, men nu skiner solen, kram.

  SvaraRadera
 11. MEn nu blev jag ju nyfiken, husdjur????
  Här ligger rosenbladen på marken precis som hos dig men man får väl se det vackra i det också.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Håll ut -trädgården hämtar bara lite krafter inför finalen!
  Djuret gör mig nyfiken...
  Katarina

  SvaraRadera