torsdag 16 juli 2009

Blommig fredag

Lön för mödan har jag verkligen fått i år - 2007 sådde jag Digitalis "Chocolate". De grodde snabbt, växte till sig bra men hälften av sådden blev uppätna av sniglar men det är fyra kvar och nu blommar de bara så läckert!Bladen har dessutom silverrand - en extra bonus kanske? De är planterade i Skogsbacken men de är lägre än vanliga Digitalis och är lite felplanterade *host-host*, jag kan inte se dem från trädgården för det är en Ormhassel ivägen men jag kan ju alltid ta en tur upp i backen, sätta mig i gräset och titta på dem :)

Och jag skall verkligen försöka samla frö av dessa och så igen - de är så fina! Klurar lite på om jag kan lura dem som man kan göra med vanliga Digitalis - klippa av blomsterstängeln innan den gått i frö och då kan den överleva ett år till. Jag tror jag gör som så; 3 klipps ned och en får gå i frö.

Detta var mitt bidrag till blommiga fredag - fler bidrag kan ni se på bloggen ROSES AND STUFF.

14 kommentarer:

 1. Neeej, rev nyligen upp en vacker men utblommad Digitalis (den stod egentligen på fel plats, som de flesta av mina digitalis bestämmer de själva var de slår sig ner). Hade ingen aning om att de kommer igen nästa år om man klipper ner dem innan fröna är mogna. Tänk vad man lär sig på Lottas blogg! Tack för tipset! /Ruben

  SvaraRadera
 2. PS
  De är verkligen vackra dina Digitalis. Hrmmm du skulle spara lite frön, skrev du *blink, blink*. /Ruben

  SvaraRadera
 3. Aj. Vi som bestämt oss för att inte gilla digitalis. Där försvann den fixa idén. M Å S T E skaffa Digitalis Chocolate! Tack för botemedlet mot vår dumma inställning. Förresten påminner dina digitalis nästan om stäppliljor på bilderna!

  SvaraRadera
 4. Beautiful close-ups! Happy Blommig fredag!

  SvaraRadera
 5. Vackra Digitalis i en färg som jag inte sett så många gånger. Sniglarna förstör så många blommor och växter. /Amanda

  SvaraRadera
 6. Eleganta är dem. Jag ville ha digitalis, men valde bort dem just för sniglarnas skull. Lycka till med knepet!

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker digitalis, doftar den choklad eller syftar namnet på färgen?

  SvaraRadera
 8. Det var en riktig skönhet...och det kan väl inte vara fel att ta sig en tur till skogsbacken för att njuta av dem :) Gillar färgen mycket ....
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig blomma! Både i färgen och formen. Hoppas du får många frön i höst så man kanske kan tigga sig till några - för den här måste jag ha! =)
  Ha det bra!
  /Helen

  SvaraRadera
 10. Men så vacker den ser ut.. eller är menar jag. Den ser oerhört frodig och grön ut med sina vackra blad. Mina digitalis ser hängiga ut på bladen och inte alls så där friskt gröna och vackra. Spara gärna lite fröer.. *blink*.. kan vara kul med lite nya varianter. Här har dagen varit väldigt slö, vi var ute i går vi har "Fallens dagar" i helgen och startskottet gick igår.. helkväll med vänner ute med middag och så öltält på det, blev väldans sent inte riktigt van med uteliv så där. Kramiz på dig/Monica

  SvaraRadera
 11. Den var verkligen speciell din digitalis. Stilig, men nu är jag dum som en nöt igen, är det favoriter till sniglarna, då får jag se upp!!

  SvaraRadera
 12. Helt underbar, Lotta!
  Trevlig helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 13. Wow! Vilken läcker digitalis! Får du frön över så finns här plats... :)
  Katarina

  SvaraRadera