lördag 25 juli 2009

En okänd ros,

har slagit ut hos mig. Här är stickling nr 2 som jag fått av av Katarina med bloggen Roses and stuff,


och än en gång får jag be Katarina om hjälp med namnet - undra vem som stulit mina namnlappar.... :)
Mera hjälp har jag idag fått av Maria med bloggen Allt kan grönska, ryktet sa att hon skulle komma till mina hemtraktet och då bad jag om hjälp med beskärning av mitt äppelträd, ett familjeträd som har fått växa vilt. Nu är trädet välansat och har en bättre form och tror t.o.m att det har fått en krona! Tack Maria för hjälpen :)
Vi diskuterade också blommor och blad - framför allt blad på växter och hur fint det är när bladverk bryter av mot enfärgade, gröna blad. I våras sådde jag Klinttistel, Galactites tomentosa och den är inte dum alls,


bladen är taggiga som sjutton och det tar lite plats men den har plats i en rufsig hörna och där trivs den väl.


Förresten - på tal om väder - här har det slutat vara ihållande regn, och faktiskt har det inte regnat en droppe i dag! *peppar-peppar* Och kanske är det slut på snigeljakten......Fast den svarta skogssnigeln och den vackert tecknade pantersnigeln får vara ifred, de är inte så glupska som de bruna. Nu har jag varit ledig i två dagar och det är så skönt....... i morgon skall jag inte göra någon nytta alls - bara slappa..... :)


3 kommentarer:

 1. Hej..vilken vacker ros..oavsett namn eller inte:)..regn ..ja visst är det regningt nu..men jag klarar mej ändå..för jag målar lister innomhus:) önskar dej en fortsatt regnfri helg..kram..Pia

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta! Visst är det Swany - mina två buskar är nu överfulla med rosor! Grenarna böjer sig av tyngden...härligt! vad du är duktig med sticklingar!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Tistlar är så vackra, ångrar att jag grävde upp alla de vilda.. Ha en fin dag, kram.

  SvaraRadera