måndag 27 juli 2009

Fototriss - insekter

Ja, inte var det lätt att fota insekter idag, jag hann precis ut och fota en gräshoppa innan himlen öppnade sig - jag som har beställt sommarväder nu när jag semester! Får nog ta ett snack med vädergudarna.....

Ros The Fairy


Annat var det för ett par veckor sedan, då strålade solen, varmt och skönt och badväder och humlorna surrade runt i blommorna, alldeles berusade.

vild Näva


Kvällarna var varma och stilla, jag var ute på cykeltur och såg ett så fint gräs, högst däruppe satt en insekt.....

gräs vid tjärnet

Det var mitt bidrag till Fototriss - insekter. Därute strilar regnet........... jag som skulle ut och jogga....... suck.........
17 kommentarer:

 1. Insekter är sommarens och trädgårdens gäster och de förgyller verkligen med surret, men trist med regn = inget surr!
  Jag fick faktiskt en Oregano-planta av en kollega och den har varit till både fjärilars och min förtjusning ett skådespel, för vilken mängd fjärilar som har besökt den - helt otroligt!!
  Hoppas verkligen du får några solglimtar idag!
  Ha det gott! Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Fina småkryp du hittat. Jag gillar gräshoppans färg, men allra mest humlan som om man hade vågat känner sig sugen på att klia bakom det ludna örat (om de har några?). Hoppas att vädret blir lite bättre nu...med sol och inte så mycket blåst och lagom värme. Ha det skön och njut av semestern vilket väder det än är. Kramen!!

  SvaraRadera
 3. Den lilla insekten på grässtrået var coolast. Men fin skärpa på strået.Härlig färg på gräshoppan mot rosen.De sitter ju inte still en längre tid. Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Bra att våra små insekter uppmärksammas. De är faktiskt ganska trevliga - ja, utom de som äter på växterna förstås! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder ...
  Min favoritbild är nr två!!!
  Den har så vackra färger och så söt liten Humla ...

  SvaraRadera
 6. Jättefin triss. Vackra färger på humlan och gräshoppan. Men insekten på grässtrået blir min favorit.
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 7. Gott om insekter tycker jag det är i sommar. Men har ni regn idag! Vi har förvisso inte sol men uppehåll och hyfsat varmt så här rensas ogräs? Undrar just vem som planterat det? Jag får kanske prova att stoppa in mineskortet direkt i datorn om jag inte får rätsida på problemet. Har nu avinstallerat allt som har med kameran att göra (igen) för att återinstallera. Håll tummarna för att det fungerar är du snäll ;-p Här kommer det inte ens lagas middag idag. Hittad erester i frysen - blir super när man har semester och ingen lust att laga mat. Ha det gott och jaghoppas regnet drar vidare (norrut) så ni får lite fint ni med / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Jag gillar all dina tre bilder. De är färgstarka utan att det blir för mycket. Favoriten blir nog humlan.

  SvaraRadera
 9. Oj.. jag gillar ditt grässtrå jättemycket läckert fotat.. =). Ja det var ju synd du missade din lilla joggingrunda.. men det kanske hinns med imorgon, om vädret blir bättre tycker jag hörde det skulle bli lite bättre och det vore väl skönt. Nu har jag varit iväg o köpt tyg till gardiner.. så himla kul men det behövs mer men jag får ta det lite som det ska ju sys också. Sen behöver trädgården lite ans.. och så strilar regnet ner.. ja jisses vilken sommar det vart de sista veckorna. Men man får hita ljusglimtarna och njuta av dem, som att pussa på barnbarn eller leasingbarnbarn =)... eller sy gardiner.. *fniss*.. ja det är kul det också, medans ogräs o gräs växer sig skyhögt.. i regnet. Kram och ha sköna dagar på kusten..Kram/monica

  SvaraRadera
 10. Insekter finns det verkligen gott om, i min trädgård har bin och humlor surrat konstant sen i april, och många andra spännande insekter finns det också. Men fjärilarna är alldeles för få! Min fjärilsbuske står i full blom nu men jag har bara sett en enda stackars fjäril på den.
  Kan det vara det myckna regnet? Nu vill jag ha sol!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 11. Attans vädergudar....:) Du har i alla fall fått till en fin triss i insekter. Jag väljer mellan tvåan och trean.....tor jag faller för nr tre :) Hoppas ditt semesterväder ordnar till sig :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder - och du berättar så trevligt om dem också. det gillar jag! Kram

  SvaraRadera
 13. Insekter är kul att fota men svårt. Fjärilar är extra fina tycker jag. Kram!

  SvaraRadera
 14. Fina bilder! Hoppas att regnet har slutat så att du kan vara ute igen!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 15. Vilken häftig grön vårtbitare,
  ha en bra dag, kram.

  SvaraRadera
 16. Åhh så du sprang också på en liten gräshoppa. Kul! Härliga bilder, gillar verkligen ljuset i den sista. Vädret är verkligen upp och ner den här veckan. Jag var en tur till Botaniska idag efter jobbet men det var knappt fotoväder (så grått och trist). Hoppas du njuter av semestern (för visst har du det nu?)! Kramar Karin

  SvaraRadera
 17. Den sista gräsbilden är ju bara så fin och ordlös.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera