lördag 18 juli 2009

Barometern har rätt,

det regnar. Men min dag är räddad ändå för vi skall hjälpa svärfar med renoveringen av hans nya lägenhet, tur att vi valde att vara "lediga" igår när det var så härligt väder - jag pysslade i trädgården och maken pysslade med båten :)

Jag tog en morgonrunda i vinkastet nyss och plockade in en gurka till frukostsmörgåsen.

Chilifrukterna har börjat mogna och nu får jag be om hjälp - när skall de skördas? Nu tror ni jag är alldeles tossig men jag har aldrig använt Chili i matlagning - vi äter oftast husmanskost - så vad skall jag nu hitta på med Chilin? Någon som har ett bra nybörjartips?

Ursäkta lite suddiga bilder men jag var lite ostadig på handen så tidigt på morgonen ;) men någon äter på min Basilika! Jag gissar att det är Gråsuggor eller har ni något annat tips på skadegörare? Såg en hårig tusenfoting men gillar de Basilika?

Läste om ett tips med rå potatis - att gråsuggor gillar det och dras till dem så jag tänkte vara smart och lägga en potatis i en glasburk, tänkte mig scenariot att det skulle vara fullt av Gråsuggor i burken, att jag bara behövde sätta på locket och sedan gå och tömma burken någon annanstans.


men inte en gråsugga såg jag!!! Hmmmm - gillar de inte färskpotatis i burk? Nä - nu är det dags för frukost och kaffe och sedan på med målarkläderna!

9 kommentarer:

 1. Vi ska bara på grillparty..

  HA en fin dag, kram.

  SvaraRadera
 2. Gråsuggor har jag i Lugnet också. De äter på en hel del enligt mig. SÄkert även på basilikan.
  Chili kan ju ha olika färger som färdig, både grön, gul och röd. Vet du hur din ska vara?
  Jag brukar göra någon kycklingagryta med chili. Kan det vara av intresse kanske? MAken brukar ha chili i chilicon carne också tror jag.

  Ha det bra i målartagen!

  SvaraRadera
 3. Men oj mognar din chili redan! Min har precis börjat blomma, fast iofs så tog det en himla tid innan det grodde i byttorna. En stackars planta av åtta frön! Jag är lika okunnig som du om hur/vad man använder dem till. Därför sattes en mild sort som jag hoppas munna hacka ner i det mesta där jag nprmalt sett använder chilipulver. Får du något smarrigt recept kan du väl "dela med dig av det goda" =) Ha det gott i målarspannarna / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Du kan kanske tipsa SMHI om din barometer;)
  Så spännande med egen chili...vi lagar ofta indisk mat och där har man chili i nästan allt.

  SvaraRadera
 5. Vi har precis blivit med växthus, så mina undringar är lika med dina.
  Men potatisen i burken behöver jag ju inte prova, den verkar ju vara sisodär.
  Men smart om den funkat!

  SvaraRadera
 6. Jag brukar stoppa dem i frysen som de är eller skivade, så är det bara att ta fram i vinter och stoppa i grytor......

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt att kunna gå och hämta sin Egen gurka eller chili....kanske det kan vara tvestjärtar som tuggar på din basilika. Hos mig ser jag spår efter dem lite överallt....Chilin brukar vi torka och förvara i glasburkar. Använder den bl.a. i marinad tillsammans med div. andra kryddor. Fläskfilé eller kyckling får jättebra smak. Man ska dock vara lite försiktig med hur mycket man smular i, för det är starkt.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 8. Mina gurkor är totalt fjasko i år, så nästa år blir det inga gurkor hos mig.//Britt

  SvaraRadera
 9. Tjingeling! Tänkte bara berätta att du har vunnit min lilla utlottning av den fina trädgårdsskylten... Grattis! Visste inte vilken blogg jag skulle länka till... tror att det blev den andra men det gör kanske inget:-D
  Maila gärna mig din adress så kommer skylten i veckan!
  Ha det bäst!
  Liv

  SvaraRadera