söndag 19 juli 2009

Det känns lite avslaget nu....

känner mig lite rastlös....... kan det bero på att det är nedräkning till semestern? Jag har visserligen varit på keramikkurs hos Linda idag och det var ju så himla roligt! men när jag kom hem var jag helt slut........ ett varv i trädgården och lite vattning i vinkastet..... en mogen tomat slank in i munnen, några smultron hamnade samma väg :) Knäppte iväg några sniglar in till grannen - jag har väldigt svårt att avliva dem med mina händer, så det är bättre att de får en flygtur till grannens tomt, han har inga växter ändå - bara brännässlor :)

I fjol fick jag några plantor av svärfar, han sa att de blir höga och gula och då planterades de i skogsbacken. Japp - de är höga och gula men vad är det för något? Någon som vet?


Gillar dem sådär - de är ju inget speciellt egentligen, bara höga och gula..... nja, vi får väl se om de får bo kvar här hos mig.
I morgon är det måndag, halvdag på jobbet och sedan fortsatt keramikkurs hos Linda - sedan är det bara tre arbetsdagar kvar......... tror jag längtar efter ledighet....... ;)


10 kommentarer:

 1. Du har nattljus.
  Gråsuggor fångar du, med fuktigt tidningspapper, ligg ute under natten och sedan ta det på morgonen.
  Skall till Linda den 24:e,
  /MB

  SvaraRadera
 2. Nattljus - jahapp - där ser man :) Får lästa på om den. Och jag får jaga vidare i mitt vinkast för att fånga de som tjuväter. Kan du inte komma vägen om mig och hjälpa mig klippa mitt äppelträd? Det ser inte klokt ut.... :)

  SvaraRadera
 3. Du har väl fått nattljus, jag tror Linné använde dem i sin klocka, gammal pålitlig perenn, ha det gott, kram.

  SvaraRadera
 4. Nattjus var min tanke också...lite sent kanske;)
  Tjusig bild på snigeln...

  SvaraRadera
 5. Du har fått svar och vi är alla rörande överens om vilken växt det är. Jag håler med dig, den är inte så speciell mend en lyser upp även på natten vilket ju oftast bara vita växter gör annars. Håll utkik när mörkret faller ;P Keramikkurs... suck.... jag får nog flytta närmre Göteborg så att jag också kan gå på Lindas kurser...och knåda lera... tillsammans med alla trevliga bloggvänner...
  Ska bli skoj att se vad du hittat på där denna gången / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Nattljus skulle jag gissa på och det ser jag nu att andra också sagt. Så bra då!

  Ska bli kul att se vad du gjort på kursen denhär gången. Ni brukar ju vara så duktiga.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jättefin bild på snigeln...och jag skrattade så då jag läste hur du kastar in dem till grannen....

  SvaraRadera
 8. *Fniss* det där o snäppa iväg sniglar känner jag igen.. ja det där med hus alltså, Titt-Olsson får en då o då inflygandes till sig. Attans arm som bråkar med dig, vila nu inget mer datasittande så du kan knåda mycket lera imorgon.. kram och så ses vi med nya krafter imorgon.. Monica

  SvaraRadera
 9. Avis - som vanligt- på dig som har möjlighet att delta i Lindas kurser!...Fast förstås glad för er skull- ni som kan!;-) Spänd se era alster!
  Tihi- så kan man också göra med sniglar... hm...;-)
  Japp, Nattljus är det du fått. Vackra är dom. Jag planterade en gång i tiden flera sorter här. Men numera rensar jag bort dem! De har liksom en tendens att ta över trädgården helt! Hoppas dina blir mer "lagom" i sin utbredning!;-)

  SvaraRadera
 10. Visst är det nattljus du har på bilden, Oenothera. Blommar din på natten ELLER dagen? Det finns nämligen olika sorter. De dagblommande gillar jag bäst.
  Pratade med Linda i morse och hon kommer att vara FULLT upptagen hela dagen med sin Älskade kurshållning.
  Avig är jag på ALLA som kan forma en klibbig klump lera till något så vackert, som ALLT man sett att ni kursdeltagare lyckas med.
  Men alla kan inte kunna allt men många kan mycket, sa alltid min mormor, vilket är så sant så.
  Ha det gott
  Karin3 //

  SvaraRadera