måndag 8 juni 2009

Trädgårdsresan till Skåne

var precis så inspirerande, rolig, upplevelserik, mysig och inspirerande som jag kände på mig att den skulle bli :) Ett mycket trevligt gäng tjejer ute på äventyr - tack mina trädgårdsvänner för allra bästa sällskapet på resan; Maloppa, Åsa, Camilla och Inger. Och ett stort tack till Maria för lunch och alla dessa växter som vi fick av dig - vi pekade och du grävde ;) Och det är just därför det blir ett kort inlägg idag - jag har varit ute och grävt och flyttat växter - igen.... :) Mer om resan kommer, när regnet faller här hemma. Ännu en gång har jag förälskat mig i en växt - här en bild ifrån f.d Ulla Molins köksträdgård, bakom lilla drivbänken växer Pipört i både vitt och rött:

Den vita Pipörten fick jag köpt vid en försäljning i en trädgård så nu skall jag bara leta upp den röda, Centranthus ruber också:

Så är det någon som sett den i en butik nära min stad, så får ni gärna tala om det :) På återseende 8`)

5 kommentarer:

 1. Nu satte du myror i huvudet på mig. Den röda har jag (tror jag), eller åtminstone har jag haft den. Har inte sett till den i år, kanske jag rensat bort den av misstag? Ack ja ... /Ruben

  SvaraRadera
 2. Pipört har jag inte men jag har tittat på den vid ett par tillfällen och funderat....
  Det är en härlig känsla att komma hem med en massa nya växter och sätta i gång o gräva. Det ger en sån kick liksom! Snart har jag en lång ledighet framför mig och då ska det jobbas i trädgården = njutning för mig. Ha det bra! Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Ruben - jasså, då får vi se om du hittar den :)
  Marina - Det verkar som om flera haft ögonen på Pipört men inte införskaffat den. Visst är den hög och kräver sin plats men rätt så underhållsfri :)
  Hannele - jag träffade din vän Rosa i Skåne, så trevlig så :) Fler bilder kommer =)

  SvaraRadera
 4. Visst är det underbart med trädgårdsrundor- inspiration, trevligt sällskap.... och så alla trevliga växter man har att plantera när man kommer hem!! Mmmmm- det är livet! Visst?!;-)
  Hoppas du finner den önskade röda också!

  SvaraRadera