torsdag 4 juni 2009

Nya prydnader i trädgården

I går hämtade jag hem mina ting i keramik och dumt nog så glömde jag kameran! Så några foton från Lindas vackra trädgård har jag inte, och inte heller från vernissagen, däremot kan ni säkert se några bilder hos Monica och Katarina så småningom. Nu har mitt fågelbad kommit på plats, vet inte riktigt om det är där det passar bäst, det blir säkert omkringflyttat tills jag bestämt mig.

Tja, inte så dumt eller? :) Jo, jag är jättenöjd! Foten byggdes upp på en stomme av format tidningspapper. Fatet är ett avtryck av en korg. Jag limmade ihop foten och fatet i går kväll. Leran är vit och innan bränningen, penslade jag på järnoxid (tror jag det var - att jag aldrig lär mig :)

Tanken var att det skulle se så där lagom slitet ut, som om det stått ute i trädgården i ur och skur i många, många år....

En liten gul Nemesia får bada idag :) I krukträdgården i Medelhavshörnan börjar det bli fullt men jag gillar det - även om det är lite stök med vattningen.

Jag gjorde också ett litet tråg i en annan sorts lera, röd och kraftigare struktur (glömt namnet, nu skäller Linda på mig =)


Jag tryckte ett mönster i kanten och fyllde med järnoxid och det resulterade i en fin effekt :)


Ett litet humlebad måste jag ju ha i kryddträdgården!

Detta var allt för idag :) Nu skall jag stuva med de sista grejorna i väskan och läsa på lite om vilka trädgårdar som är öppna för visning i Skåne, jag ser så mycket fram emot resan - det skall bli så himla roligt! Önskar er alla en trevlig helg 8`)10 kommentarer:

 1. Oh så fina saker du gjort!!!

  SvaraRadera
 2. Vilket ssnyggt fågelbad! Ni har blivit riktigt duktiga (ger Linda konkurens) på att knåda fina saker. Ha en fin skåne helg / kram gittan

  SvaraRadera
 3. SÅ fint fågelbad! Jätteduktig är du på att skapa. Ser fint ut överallt hos dig (som vanligt). Jag skulle så görna vilja köra på trädgårdsrundan men jag får itne ihop tiden. Jag ska till en annan trädgård i helgen i alla fall och det blir nog spännande.
  Ha det så bra på turen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Fina bad, hos mej ser jag fåglar i kvällsolen badandes, man blir så glad. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat! Jag pytsar ut lite prylar allt eftersom i trädgården.... men undrar hur jag tänkte när jag gjorde dom ;-)
  Nina

  SvaraRadera
 6. Vilka fina ting du visar!Tänk om jag hann pyssla såEn prioterings sak naturligtvis!
  Hoppas du har haft en mysig tur söderyt!Skulle gärna gjort en tripp ner, nästa år kanske.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Så fint allt vart. Längtar efter bilder från skåne resan//Britt

  SvaraRadera
 8. Jättefina saker du gjort i keramik, badet på fot ser väldigt proffsigt ut!!!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 9. Det blev helt fantastiskt! Men det visste vi ju ;o)!
  Linda

  SvaraRadera
 10. Oj så vackert fågelbad du har gjort!

  Kram Camilla

  SvaraRadera