tisdag 9 juni 2009

Ett av inköpen i Skåne

var en pion. Vi besökte Cedergrens plantskola och där fanns många fina Rosor, Klematis och Pioner - suck...... om jag hade haft en större rabatt, hade jag köpt flera stycken...


Jag blir mer och mer förtjust i "enkelbladiga" pioner (och rosor) och White wings doftar helt underbart! Passar dessutom perfekt vid fågelbadet :)Lite sticklingar av olika slag följde med hem och nu är mitt planteringsbord överfullt av skyddslingar.Jag hoppas att jag lyckas med rossticklingarna i år, det gick ju bra i fjol - 2 av 4 klarade vintern. I fjol gjorde jag som så, att jag klippte av alla blad utom tre på en rosstickling. Jag klippte bort halva bladen på de som är kvar, inkl toppen (detta för att all kraft skall gå till rotbildning och inte till bladbildning). Planterade sedan sticklingen i sandblandad jord. Vattnade väl och satte sedan ett litet växthus över i form av en liten Pet-flaska (botten klipptes bort) och det lilla hålet upptill är perfekt för luftning. Hoppas detta nu lyckas så det blir evigt minne från Skåneresan :)I kväll hämtade vi döttrarna som varit på tvåveckors semester på Las Palmas och njutit av sol och värme - usch vad bruna de är! Ute strilar regnet och lär så göra resten av veckan, så nu blir det lite datortid om kvällarna.

7 kommentarer:

 1. Superläcker pion White Wing. Den hade jag nästan glömt. Sätter genast upp på min önskelista!
  Eva

  SvaraRadera
 2. VIlket bra köp du gjorde.. White wings är en härlig pion, fick den av dottern på morsdag för två år sedan och den är så himla vacker. Usch o fy jag blir riktigt avundsjuk när jag läser att ni gjort ditt o datt.. men jag blir så glad av att läsa det också.. för jag får ju njuta lite i alla fall av dina och de andras upptåg genom bilder och berättelser, så mera bilder och historier tack. Nu har regnet börjat strila ner här också.. nu blir det innetid om väderprognos stämmer.. Ha en skön vecka och kramiz på dig vännen min.. /Moa

  SvaraRadera
 3. Enkelbladigt är fint, jag köpte också pion
  i Skåne, men det var bara två blad i den.

  SvaraRadera
 4. Jättevacker! Det är så fint med enkla pioner med stor tofs i mitten.
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, den pionen passar verkligen ihop med fågelbadet! Snyggt! /Ruben
  PS Hur går det med dina Lysimachia Yunnanensis? Mina artade sig väldigt bra, men ser inte ut att trivas riktigt bra efter utplanteringen. Men här har varit kallt, så det kanske beror på det?

  SvaraRadera
 6. En fin kombination Pionen och fågelbadet. Hoppas du visar mer av vad jag missade på rädgårdesrunda =P Nästa år... då ska jag också åka och titta på en massa fina trädgårdar minsann. Då är det "studentfritt". Hoppas regnet ger med sig snart för nu vill man ju helst inte sitta inne och kura / kram

  SvaraRadera
 7. Visst förfinar man sin smak! Vita, enkla storblommiga både pioner och rosor är fint!/Anja

  SvaraRadera