onsdag 10 juni 2009

Frida & Per Zander´s trädgård, Landskrona

Mitt inne i Landskrona finns denna lilla söta "gathusträdgård", lummig och grön och trots sin "litenhet", är den indelad i olika rum. Vid entre fanns ett uppstammat, välklippt där kronan är formad till ett klot - sorry, jag glömde fråga vilket träd det var......

Små gulliga ting hängde under trädets krona.


Ett lusthus av järn, färgat vitt och alldeles förtjusande! Markstenen är av vita och svarta, mindre stenar - ingen gräsmatta här inte!


Rabatterna var också täckta av sten och det var en läcker kombination tillsammans med gräs - och jag som älskar grus vill ju nu plantera gräs på vår grusade baksida ;)

Kolla här - en stege! Nästa samma som jag har hemma hos mig ;) Vid sidorna fanns det Buxbomklot och även den i läcker kontrast till markstenen.


Fyndigt med en fönsterlåda av plåt, fylld av Taklök - inte behöver den vattnas på hela sommaren?

En vägg emot grannen (gissar jag) var målad i en vacker brun-grå färg och den framhävde färgen av både växter och det vita gruset, extra snyggt med vita möbler till :)

Deras trädgård var både "strikt och mjuk", inslag av både japanskt och romantisk men inte blandat så att det blev oroligt. Helt otroligt vad denna lilla trädgård innehöll mycket, både "rum", rabatter och Buxbom.

Minsta lilla del var väl planerad men jag tror det är ett måste när trädgården är liten. Här tänkte jag till lite extra på min egen trädgård som inte är så stor, att lära mig utnyttja varje yta på rätt sätt :)


Regnar det, kan de ju alltid sitta i sitt uterum! Så smakfullt inrett med mycket trä och lagom med pynt. Har inte redigerat bilden utan ni ser dörröppningen, tänkte bevara känslan av att jag "tittar in" i uterummet.

I denna trädgården gick det helt enkelt inte att ta en översiktsbild, dels så hade jag behövt ett vidvinkelobjektiv och bett alla andra trädgårdsbesökare att gå ut ;) Hur stor trädgården var, glömde jag att fråga men gissar i storlek med en vanlig radhusträdgårdsplätt ;)


Mitt i täppan stod ännu ett uppstammat, välansat "litet" träd - sort? Ingen aning ;) Det blåa som syns i bakgrunden är ett parasoll.


De runda Buxbomkloten gav ett mjuk intryck mot både träplank och marksten och grus. Jahapp - jag får nog tukta mina Buxbomklot och se om jag inte kan plantera dem i gruset på baksidan - tillsammans med gräs :) Om jag gillade denna trädgården? Det tror jag ni redan har gissat *ler* och den gav mig inspiration på många sätt.
Vi bloggas 8`)

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgård!!!!
  Ljuvligt få följa med till så många härliga trädgårdar/platser i NV hörnet!

  SvaraRadera
 2. Underbar pion du köpte. Jag älskar pioner och gärna enkla men jag har inga enkla. Vill ha!
  Fina bilder och jag kna tänka mig att det är fullt med idéer i huvudet nu.
  Vi fick en del regn i går o det tackade blommorna för så klart.
  Ha det så bra! Kram!

  SvaraRadera
 3. PS Var inne på Rångedala planskolas sida för att kolla annat & såg då också att de har Centrantus ruber 'Coccineus'. Är det den varianten Pipört du söker? DS
  Kram
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig trädgård. Den besökte inte vi men hoppas vi får chansen nästa år. Jag har ju också en liten trädgård och behöver idéer som passar in här.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 5. Har själv en liten radhustomt och måste hela tiden tänka på att bygga på höjden. Att stamma upp växter och träd och bygga små rum. Fick så många härliga idéer från din resa. /Nea

  SvaraRadera