söndag 14 juni 2009

Tillökning i hönsgården

Som sagt, i går fick jag hjälp med klippning av mina buxbomfigurer - se föregående inlägg :) Hönorna som inte syns så bra på bilden är tuktade,


Nytt för i år är en svamp of Johanna :) Hon tyckte hönorna behövde ha en svamp för att känna sig hemma :)


Men vi har också fått tillökning i hönsgården - en kyckling! Tadaaa! Visst är den söt?!


Bakom trädgårdssoffan har jag ett buskage, det består av Rosenspirea (blommar senare i sommar) en Paradisbuske och Björkspirea, Digitalis, smultron och en massa ogräs ;)


Paradisbuske är som allra vackrast nu - dessa söta små rosa blommor.

En å annan humla hittar hit...

Björspirean är himla fin i buskage - den växer klotformat och blir inte alls spretig, jag har bara beskurit den en gång på 8 år. Naturlig beskäring blir det när jag klipper kvistar till buketter.

Nu väntar jag med spänning på att pionerna skall slå ut, det är många och frodiga knoppar.

Det har varit en solig dag idag, blåste en del men inte kallt. Jag har klippt gräset idag med nya gräsklipparen - den gamla lät som om en sten for runt inne i motorn..... Den nya gräsklippare har uppsamlare och nu kan jag lägga ut lager av gräsklipp i en del rabatter och gröngödsla. Det har varit en lugn och avkopplande helg - och så är det måndag i morgon..... ha nu en bra vecka 8`)

10 kommentarer:

 1. Men vilka sötisar det blev att buxbomen.. jisses så duktiga ni varit.. jag får nog leta fram min höna den är under stjärnflockans gröna blad just nu så den syns knappt.. får nog fösa undan den framfusiga flockan så andra får synas lite nu.. Den är stor o grann förresten det var väl en sådan du ville ha? rosa stjärnflocka.. Gott med ny gräsklippare.. då går det som en dans?.. *fniss*.. kan se dig sprattlande med bena upp i backen och dra gräsklipparen efter dig.. eller före kanske blir bättre.. Ha en skön vecka.. jag jobbar mina sista skälvande dagar.. sen är det looooov... Kramiz/Moa

  SvaraRadera
 2. Vilka snyggingar! Jag är nog lite för feg för att våga sätta sekatören i buxbomen på det viset :)
  Lite rädd för att det ska bli fel. Kanske provar någon gång när jag känner mig tillräckligt modig.
  Vilka härliga trädgårdar ni besökte! Attans att det aldrig kan bli som man har tänkt sig det. Det kanske bli bättre när barnen blir ännu större?
  Och så fina saker du gjorde hos Linda. De såg riktigt proffsiga ut, tycker jag.
  Sen gillar jag ju Moas härliga "egna" aklejor. De är verkligen annorlunda och vackra.
  Ha det bra!
  Kramar Mari

  SvaraRadera
 3. Ok, men då "lånar" jag din bild, visst var det ok?

  Vilka härliga buxboms statyer hördu...

  SvaraRadera
 4. Miss Temple ser verkligen sprickfärdig ut!!! Verkligen hårt packade blomblad. Vad duktiga ni är som ger er på att klippa djur och svampar! Det skulle jag aldrig våga ge mig på, jag är nöjd om jag lyckas få ett klot någorlunda symmetriskt! Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Även här blommar paradisbuskarna helt udnerbart fint och jag väntar på mina vita pioner. Same same....
  Dock har jag inga klippta hönor eller kycklingar eller liknande. Jag vågar inte!

  Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina små buxbom hönor. Tror inte jag skulle ha tålamodet att hålla på och formklippa en buxbom. Måste vara världens slöaste växt. Dom växer ju så himlllllaaaaaa sakta :o)
  Såg i något gammalt inlägg om att, tror det var din dotter som hade varit på Sicilien. Vad tyckte hon om det? Är ju mitt andra hem och har bott därnere till och från sedan 83 och som längst 10 år på raken. Bodde i Giardini Naxos och Catania då och jag älskar och längtar alltid ner.
  Ha det så bra.
  Ciao Annika

  SvaraRadera
 7. Vilket jobb med att formklippa buxbom. Jag planterade en buxbom i fjol för att se om den övervintrade hos mig. Döm om min förvåning den lever. Men den ser ju lite spretig ut . Är det nu de skall klippas?

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera