tisdag 2 juni 2009

Vet inte vad eller hur jag gör,

men tiden går så fort? Bloggtiden är liksom borta....... som i går när jag kom hem från jobbet, hade först funderingar på att sticka i väg på utegympan men det var för varmt för att det skulle vara skönt. Bestämde mig att jag skulle jag läsa några papper, la mig på en filt på gräsmattan och somnade...... vaknade efter någon timme, hungrig som sjutton! Äter lite. Maken kommer hem och berättar om sitt nyinköpta flugfiskespö :)


Blåblommande Nunneört


Grannen kommer hem och börjar prata lite...... och där står vi en stund. Jag ser att grannen har Nässlor - det har inte jag - och då plockade jag dem och la dem i en hink med vatten - har ju hört så gott om detta gödselvatten. Kom på att det var dags att vattna lite - både i vinkast och rabatter och det tog sin lilla stund. Pysslar runt lite därute en stund...... denna stund blir ju efterhand rätt så lång :)
Blå Lupin
Så när jag väl går in är klockan reda 22.00! En titt på mailen, kollar läget och sedan i säng. Och var tog då min kväll vägen?! Trädgården tjuvar allt tid jag har just nu ;) men det är ju bäst att passa på nu när det är så himla gott därute. I kväll var det blåsigt som attan så jag var duktig och plockade undan lite inne, städade garderoben för där hade jag bara slängt in allt huller om buller dessa fina dagar. Har läst lite mail, skriver detta inlägg och om 10 minuter skall jag ut och "stava" med grannen, njuta av ännu en vacker kväll (det har slutat blåsa), känna doften av de sista syrenerna..... och så har denna kväll och dag tagit slut :)
Bilden ovan är en helt oplanerad, lyckad kombination - en rödbladig Lysing och orangblommande Nejlikrot - den färgkombinationen var riktigt fin i kvällssolen. Hoppas nu att båda sprider sig och bildar ett härligt färgfält - fast det borde de göra för båda är rätt invasiva växter ;)
I morgon skall keramikalsterna hämtas hos Linda Lunda och kanske vågar jag visa upp fågelbadet jag gjort.... Må så gott 8`)

10 kommentarer:

 1. Tiden går verkligen fort! Det är lätt att det försvinner flera timmar i trädgråden. Men skönt är det!!!!!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja du många minuter,timmar, dagar försvinner det ute i trädgården just nu. Härlig lupinknopp du visar :)

  SvaraRadera
 3. Nässelvatten är toppen, luktar inte gott..

  SvaraRadera
 4. Jag undrar också var bloggtiden tog vägen?
  förstår att ni har fullt program för helgen. Synd att ni inte kunde komma förbi.
  Fina fina bilder som vanligt.
  Ha en trevlig tur till skåne.
  annika

  SvaraRadera
 5. Har man väl kommit ut i trädgården, så säger det bara sviss, så är dagen slut!
  Men det är underbart.
  (Vi ska bara inte prata om hur det ser ut inomhus).
  Så fin din parabol blev. Jag har sparat min för jag tänkte mig något liknande. Det har bara inte blivit av än. Skulle oxå vilja ha älvor som flyttade in :)
  Ha det så bra hos Linda i morgon.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 6. Man kan ju inte alltid blogga, ibland räcker inte tiden till. Så är det bara! ;-) Men jag blir glad när du gör det!! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Just nu blir det inte mycket tid över till bloggandet. Trädgården är en riktig tidstjuv - vips har det gått flera timmar, fast man bara skulle tittat lite.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Det är väl precis som det ska, att trädgårdbloggtiden försvinner när trädgården kallar! Passa på!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 9. Men det är väl så det sks vara?! Vår bästa tid är ju här och bloggendet får vila lite även om jag helst vill hinna båda delarna. Förberedelserna inför studenten, alla de vanliga sysslorna både inne och ute plus arbetet med muren. Inte kom´nstigt att dagarna går fort. Hoppas och tror att du njuter av dem lika mycket som jag =P Ha en fortsatt bra vecka / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det låter som om du hade en riktigt trevlig kväll!! Ha det så bra. Ingrid

  SvaraRadera