söndag 24 maj 2009

Välsignad vare mitt vinkast......

Äldsta dottern kom hem ifrån sin semesterresa på Sicillien och jag fick en fin gåva - en Madonna tillverkad av lava frånt vulkanen Ethna. Hon glittrar fint om jag ställer henne i solen.

Hon får bo i mitt vinkast och hoppas på en välsignelse så att mina odlingar växer och frodas och ger god skörd :)

Just det - jag hämtade ju mina sticklingar på gröna vindruvor när vi var i Halmstad förra helgen, fick dem av Carina, fint paketerat i en vinlåda!


Mer i låda var en flaska vitt vin, Chardonnay, Argentina, ekologiskt odlat och hemmagjord champagne av äpple som enligt rekomendationer skall avnjutas på mors dag, alltså nästa söndag - får nog bli i vinkastet som den avsmakningen sker :)

Det var verkligen en trevlig överraskning Carina :) Med följde ett dokument om vin, dess historia och framställning så jag läser innantill, pratar med vindruvssticklingen varje dag och den ser faktiskt ut att trivas väl hos mig.

Trivas ser också lilla fikonet ut att göra, köptes som stickling från Odla.nu, "Desert King", som tydligen kan klara av att övervintra utomhus men det får nog dröja för min lilla skyddsling.

I dag har Murgrönsviolen fått flytta ut, den är verkligen starkväxande! Tror nästan jag får dela den stora plantan en gång till så att jag får ännu fler - inte kan man ha förmånga av den?

Nu var denna långhelgen slut - så fort det går.... men jag har haft många upplevelser och trevliga stunder så jag är så jättenöjd :) Hoppas bara nu min envisa huvudvärk ger med sig tills i morgon då det är dags för jobb. Hoppas ni haft en trevlig helg och jag önskar er en trevlig, ny försommarvecka 8`)

8 kommentarer:

 1. Vilken vacker Madonna du fått.. och gjord i lavasten det låter fint.. passar perfekt där ute i ditt lilla växthus. Ja det var en fin gåva du fick.. njuta av egengjort vin gjord av en vän.. *ler*. Jag drömmer också om egengjort vin jag ska göra av mina vindruvor jag fått av en kär bloggvän också.. Ha en skön vecka o hoppas verkligen huvudvärken ger med sig.. kram/Monica

  SvaraRadera
 2. Tycker din madonna passar väldigt bra i vinkastet. När man bilar bland Tysklands vindistrikt ser man ofta madonnor som skyddar vinfälten! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin Madonna. Gjord av lavasten, det gillade jag, lite annorlunda. Helt perfekt för ditt vinkast! Och vilken "bonus" du fått med sticklingarna, hoppas det smakar bra =) och att huvudvärken gåttöver. Må väl / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och trevlig blogg! Du är nu på min blogglista. Ha det så bra. Ingrid

  SvaraRadera
 5. Så trevligt med en liten Madonna i trädgården. Ha det gott/ kram Tyra

  SvaraRadera
 6. En sån fin Madonna, trevlig omtänksam dotter du har, hemmagjord champagne får man inte varje dag. Ibland tänker vi som trädgårdsägare, att man borde testa mer..

  SvaraRadera
 7. Så det är här du oxå är! Vad roligt att jag hittade hit oxå! Jo, jag kan förstå att du inte hänger med i svängarna, det är knappt så jag gör det... Men jag och L har bestämt oss för att kämpa för vårt äktenskap, han har helt enkelt insett vilken puma han miste *ler* och jag har förlåtit. Snabba ryck men känns det bara rätt i hjärtat så! Kram!

  SvaraRadera