lördag 23 maj 2009

Vågornas brus...

Helgen har jag tillbringat i "stugan vid havet", tillsammans med syster yster och lillebror med familj - en arbetshelg hade vi planerat och arbetat har vi gjort, allesammans har "dragit sitt strå till stacken" som flitiga myror. Ett arbete var att tukta den vilda naturen och vi har kämpat med taggiga Slånbär, vildvuxet sly och rufsig gräsmatta - nedan en välansad grusväg men den blommande strandtriften fick stå kvar och lysa som ett rosa fält.

Strandpromenad vid ett stilla hav.... och jag såg en lysande grön växt vid strandkanten - ser ut som en Törel - kan de växa vilt tro?

En bukett med "vild Törel", Humleblomster och vackra grässtrån fick pryda köksbordet - en försommarkänsla, ni vet...... sommarkänsla gavs också när vi kunde promenera genom en grönskande tunnel där solens strålar silas in genom bladverken..... det är en lisa för själen att vistas i naturen :)

Jag har inte så mycket mer bilder ifrån helgen - jo, förresten! Vi har fått nya hyresgäster! I påskas byggde maken och syster ysters dotterson William, snart tre år, en fågelholk. Nu har det flyttat in en familj och det var en livlig trafik i den holken, de turades om att flyga ut, hämta mat, mata och sedan ut igen - får nog säga att det är lättare att stå i köket och laga mat....

Och så har jag fyndat.... vi var på tippen och skulle slänga skräp. I bilen framför höll ett par på att lasta ur för att kasta grejor. En vattenkanna och en spann i zink ! skulle de slänga - jag kastade mig ur bilen och ilade fram och frågade om jag kunde få ta vattenkannan och spannen - de log och sa "varsegod" :) Efter en stund så såg jag ett tvättfat i gul emalj - ni vet vad jag menar - och då for jag ut ur bilen igen! och frågade lite blygt om jag kunde få ta den med.... kvinnan log och frågade om jag samlar på gamla ting! "Jodå, sa jag" - och tänkte att jag samlar nog på ting som andra anser vara skärp........ och så en liten kommentar av syskon. om att det nog var bäst om jag inte åkte med och slängde skräp någon mer gång.......

I morgon söndag skall jag ta hand om min egna lilla täppa - såg att Aklejorna har slagit ut! Måste ju ta med mig kameran och se om mina frösådda är lika vackra som jag tänkte de skulle bli..... på återseende! 8`)

5 kommentarer:

 1. Alltid kul med hyresgäster, speciellt när de äter upp alla skadeinsekter.

  SvaraRadera
 2. Tur att du tordes hoppa ur bilen och fråga. Vad kul med hyres gäster. Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 3. Naturen är vacker så det förslår!
  Så bra att kunna återvinna andras "skräp". Tror att det slängs mycket som i andras ägo skulle räknas som värdefullt.
  Här blommar också aklejorna för fullt. Fina!
  HA det bra!

  SvaraRadera
 4. Härligt med fågelholkar. Vi har inga än men i år ska jag allt snickra ihop några och sprida ut här och där på tomten. :)

  Ha en fin onsdag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Det ser fantastiskt fint ut där du befinner dig. Ha en fortsatt skön sommar!

  SvaraRadera