måndag 11 maj 2009

Rhododendron när de är som vackrast

Jag har två st Cunningham´s White i "skogsbacken" och de blommar så himla fint nu. Här är en översiktsbild över planteringen, muren är gjord av hittestenar och fram tills idag, är de bara lagda på hög.


Den nedersta planteringen består av Parkrhododendron och Kärleksört. När katten går på den muren, så rasar den, så nu har jag börjat mura upp den, ett lager är gjort i helgen och jag hoppas jag får till de sista lagren i veckan. De vita roddisarna är samplanterade med Ormbunke och jag gillar verkligen kontrasterna:
Runda former möter spetsiga former;Vackrast är det i morgonljuset, när solstrålarna silas in emellan.......


Jag hade sällskap när jag murade....


Och en bild till...

Ha en bra måndag 8`)

************************************************************************************
23 кommentarer Skriv en kommentar
You might like these stories:
LinkWithin
2009-05-11
Orubricerad kommentar
Ruben Ändra Radera
Imponerad av ditt sätt att använda ormbunkar. I år ska det absolut bli fler ormbunkar i min trädgård, det är då ett som är säkert!! /Ruben
2009-05-11
UNDERBART!!!
LindaLunda Ändra Radera
Den rodden är så fin! Den har fantastika fina knoppar och när den blommar sen!!! OHHHHhhhh
Jag har bara en men är så lycklig över den.
Hoppas vi ser snart igen!
Linda
2009-05-11
Sååå...
x Ändra Radera
...vackert!
Tack! Ha en bra måndag du med !!
Kram!
2009-05-11
Så fint!
MmeKnorr Ändra Radera
Varje år tänker jag att jag ska köpa mig en eller annan rhododendron. Men hittills har det inte blivit av! Men nu kanske jag får masa mig iväg, så jättefina bilder du visar!!! Tack för titten! /Jenny
2009-05-11
WOW
wabisabi Ändra Radera
vilka UNDERBARA bilder! Ja om muren rasar av kattens tyngd så är det nog en bra idé att mura *fnissfniss*.
Jag har precis upptäckt vita roddisar som jag helt "missat" innan... Helt ljuvliga. Läcker samplanteringmed ormbunkarna. Jag är själv tokig i rackarna och inser att jag samlar på dom... Rödhaken... suck min favoritfågel. Så liten och kavat!
Tack vare dig blir min dag fylld av härliga bilder!
Malin
2009-05-11
Så vackra
Hederahelix Ändra Radera
bilder du visar! Det var verkligen snyggt tillsammans med ormbunken, jag börjar mer och mer gilla dessa ormbunkar, som "lugnar ned" planteringar! Och snyggt tillsammans med speciellt vita blommor! Har just planterat en vit ros framför en ormbunke, och på andra sidan har jag två vita löjtnantshjärtan, tror det kan bli snyggt!
2009-05-11
Fina bilder1
diana61 Ändra Radera
Verkligen fina bilder och Rödhaken är så söt!
2009-05-11
Åh..
monicathn Ändra Radera
så fint det är i din backe.. Rodisarna är såå himla vackra och som du säger ihop med ormbunkar blir dina närbilder magiska. Vad snabb du är som lyckas fånga den lilla söta rödhaken.. verkligen snabb.. jag ser bara stjärfjädrarna om jag ser ens det.. *fniss*.. Ha en skön måndag.. Kramiz/monica
ps.. jo jag har tänkt att lyktan ska stå någonstans där under.. och du i går svetsade vi ett staket bortanför den nya lunden för hunden som genar.. där ska jag ha mina Lindakulor.. på toppen så där fint som linda har.. Vi o vi förresten.. ja du fattar =)
kramis..

Ändrad av monicathn den 2009-05-11 klockan 11:06
2009-05-11
Så himla
stromqvist Ändra Radera
fint! Men det är klart att om muren inte håller av kattens tyngd kan det ju vara idé att mura upp den bättre. ;)
Jag impulsköpte ju en rhododendro för ett tag sedan, tanken är att den ska stå tillsammans med några ormbunkar, bland annat, och nu ser jag ju också att det kommer att bli jättefint ihop!
/ÅsaGåsa
2009-05-11
Orubricerad kommentar
Anonym Ändra Radera
Vad fint det är, vilken lyckad kombination. Vackra bilder du visar och lilla rödhaken är för söt. Har den i min trädgård också och den brukar alltid bli litet orolig när katterna är i närheten. Med all rätt, förra året var det en som fick sätta livet till och matte blev alldeles bestört. Ha en skön dag!/Merja
2009-05-11
Verkligen
knatten Ändra Radera
vackert med ormbunke o roddis. Jag har bara en ynklig azalea som jag hoppas ska få lite fart i år efter omplantering o gödning o rätt jord. /Mia
2009-05-11
Vilken fin backe du har!
mllu Ändra Radera
Och vilken mur...
Marie-Louise
2009-05-11
Är sugen på Rhododendron
karina Ändra Radera
(stavningen kan nog inte vara rätt men det ser bra ut "ler"). Ska ju vara svårt att få dem att trivas i kalkrik jord men så i en trädgårdstidning kom frågan och svaret var att det finns en sort som kan gå. Sidan är utriven och ska sparas men först så ska jag köpa på mig lite fruktträd och de står och väntar på mig på en plantskola. Det blir aprikoser, nektariner och mullbärsbuske, sen är det bara att pollinera hej vilt så jag åtminstonde får en smakbit. Hoppas du har det bra i ditt vininkast och att du snart kan sitta och njuta av druvorna. Ha det gott, Karina.
2009-05-11
Vad
http://brittstradgard.blogspot.com/ Ändra Radera
snyggt med det vit och muren är ju härlig.Ha det bra//Britt
2009-05-11
Härligt....
Karin A Ändra Radera
med rhododendronblom! Våra Cunninghams blommar också nu...fast inte i någon härlig skogsbacke. Rhododendron gör sig med grönska och träd i bakgrunden. Det ser kanonsnyggt ut med murarna och när de väl är stabila blir det ju ännu bättre. :-) Kul att se dina bilder från Liseberg (jag länkade till dig...), jag fastnade för ungefär detsamma (ogrässkylten var kul) saker. Ha en skön vecka i det fina vädret!
Kram Karin
2009-05-11
Orubricerad kommentar
Marie Ändra Radera
Helt fantastiskt fina bilder!

/ Marie

http://tradgardochlite.blogspot.com

2009-05-11
Orubricerad kommentar
http://naturligating.blogspot.com/ Ändra Radera
Underbara foton med underbara blommor.
Älskar ormbunkar.
Synd att jag inte kunde åka till Lisseberg. Nästa år skall nog försöka.
Ha det gott
Annika
2009-05-11
Ååååhhh! Rödhake! Min favvopippi!
Anonym Ändra Radera
Denna kavata, lilla, modiga, söta, vackra!
Även jag var på Lisebergs trädgårdsmässa - så mycket prylar och så lite odling - i min smak. Som tur är - är smaken olika...;))! /Anja2009-05-11
vilken
Lane Ändra Radera
skön kontrast rhododendron, ormbunke.soljuset sirlar sig så fint mot dom.
2009-05-11
Vilken
Anonym Ändra Radera
vacker kombination, vit rhododendron och ormbunkar, måste fundera hur det går in här. I lunden kanske, då kan jag samtidigt bli av med all sten som kommit i dagen när vi gjort alla våra grävningar på tomten. Tack för inspirerande bilder, du har en fantastisk blogg. Jag har ju sett ditt lilla växthus växa fram så jag kan förstå att det är trångt nu men som sagt blir det kanske mer rum att sitta och fika om ett tag, fast då kanske tomaterna ska in?

Kramar
Ingela
www.gardenofingela.blogspot.com
2009-05-11
Oj
Anonym Ändra Radera
jag har faktiskt aldrig sett en vit Rhododendron innan, vad snygg den var!! Läckert fotograferat, du har känsla. En mysig blogg!

Kram Veronica
2009-05-11
Orubricerad kommentar
I mitt gröna hjärta Ändra Radera
hej, vad kul att du hittade till mig, här ska jag definitivt kika runt:) Mycket snygg kombination av ormbunke och Rhododendron och massor med inspiration från Liseberg, det gillar jag!!!
Ha en skön vecka,
Jenny
www.imittgronahjarta.blogspot.com
2009-05-11
Söt rödhake!
www.jordochdjur.se Ändra Radera
Vi har en halvtam här i trädgården också. De är jättefina!

/Monica

1 kommentar: