onsdag 13 maj 2009

Det byggs både här och där

här hemma, maken är så himla gullig och bistår med hammare, spik och såg - nu är den en portal för Björnbären som är på G:

Mitt Morellträd blommar så fint och även där hänger ett fågelbad, gjort i keramik av mig :)

Jag köpte några söta, orange Tagetes i går, gillar färgen i min "medelhavshörna"

I den stora krukan står Tagetes Linné, egen frösådd ! Fick i fjol frö av Maloppa och sådde, sedan tog jag frö i höstas och nu blommar de snart! De har stått i växthuset fram tills förra veckan men fick sedan flytta ut pga platsbrist....

Planterade några Tagetes i växthuset - har läst att det är bra mot ohyra - stämmer det? Något annat man bör tänka på - växter som inte tål varandra osv ?


I natt är det risk för frost så nu har tomaterna fått fiberduk över sig och två gravljus är tända, tror det kan hålla på värmen lite.....

Jag bygger också på min tvillingblogg; http://lottastradgard.blogspot.com/
för dels så strular det ofta på tradgardsblogg.se, det är svårt att komma in, läsa, skriva och för besökare att kommentera ;) Så jag skapar en tvillingblogg men kommer fortfarande ha TB som hemvistelse :) Inga råttor som lämnar skeppet här inte :)
Hoppas ni alla har det bra och hinner med att pyssla lite i täppan om dagarna/kvällarna - om kvällarna är det så mycket dofter, nu är det syrenen som blommar...... härligt! Ha det gott! 8`)

5 kommentarer:

 1. Det kallar jag en Tagetes!!! Vågar knappt tala om hur stora mina är :-( Du glömde nog skicka med den magiska trollformeln!! Vad snyggt det ska bli med björnbärsportalen! Dessutom gott!
  Vet du att Anne Just var väldigt förtjust i just Björnbär med dess bär i olika nyanser. Passar på att tala om, att hon gick bort i mars, men trädgården drivs vidare så än finns det tid för ett besök.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Tagetes ska visst vara bra till att motverka nematoder vid - jag tror det var rosor. Men det har blivit till en skröna som alla trädgårdsskribenter har hakat på, det är bara de gamla sorterna av tagetes som har denna egenskap.
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Jaha, en tvillingblogg! SÅ bra! Jag är en av dem som har svårt att komma in på din andra emellanåt nämligen och svårt att kommentera mm.
  Du har så fint hos dig med vinkastet o allt annat.
  Här har dom pratat om att det kna bli nattfrost natten till i morgon/fredag. I Lugnet är det ignen fara men jag har ju hunnit sätta ut lite utanför. Blir nog "skyddsjobb" i kväll kanske.

  Ha det så bra! /Marina (på jobbet, som inte loggar in då)

  SvaraRadera
 4. Tagetes sägs vara bra mot mycket. Trodde att jag inte tyckte om just tagetes tills jag såg dina bilder. De passar perfekt i din medelhavshörna.
  ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jag gillar tagetes i kruka, har inte köpt några ännu.

  SvaraRadera