lördag 9 maj 2009

Lite ögongodis och tips,

var det som jag fångade med kameran när jag var på Lisebergs Trädgårdsdagar. Det regnade en hel del emellanåt men varma kläder och gummistövlar höll mig varm. Första bilden är ifrån ett stånd som sålde krukor och blomster. Det som fångade mitt öga var att en del krukor var av betong. Hur många gånger man man inte en liten slatt över när man gjutit i betong? Då skall jag gjuta små krukor, gärna lite högre och när de är färdiga, fylla dem med Taklök. Min egna sådd av Taklök växer sakta men säkert ute i vinkastet - det blir många, många Taklökar :) Gulligt är att pynta med silvertråd och små pärlor. Ett spetsband knutit omkring krukan var också sött :)
:)


Det fanns mänger med blomster att köpa på mässan men jag tror jag börjar bli lite småsnål på äldre dar´ :) Jag köpte en Chokladnäva då den jag fick i fjol av Karin A inte klarade vintern, en Sockblomma med lila blommor och en liten Fotblad. De växter jag var intresserad av var inte direkt billigare än ute i butikerna. Men jag funderade länge och väl, på att köpa en Jättetrillium, med lila blommor och gröna blad med lite mörkare stänk på bladet - för "endast" 200 kr st. Synd att de skall vara så attans dyra - de är ju så himla fina!!!!!
Lite betongjutarinspiration:


Mer inspiration - små svarta stenar i botten på fatet - visst får man tänka omvänt när man gjuter så här? Att fästa stenarna i formen med något, innan man lägger på betong i formen?


Nu måste jag bara lära mig svetsa!! Titta vilket härligt klot! Buntband som är formade som en boll!
P>



Förresten så träffade jag en av "vår" bloggare på Liseberg, nämligen "wabisabi"! Hon var vid ett stånd och sålde sitt hantverk "andarnas hus", jag har ingen bild på det men ni hittar det på hennes blogg. Trevlig att träffas!! Hoppas du fick sålt något av dina fina hus! :)
En bild säger mer än ord....


Vacker komination - vit Akleja och så småningom, blommande vita Tulpaner. Det sitter en spegel bakom, som lurar ögat och tror att planteringen är större, än vad den är.


Det här vattenkonstverket klurade jag och Kia på en stund. Rätt så enkelt att göra för figuren var fastsatt på järnplattan, i munnen var det ett litet rör som på baksidan gick till en vattenslang, som i sin tur gick ned i en behållare (som järnplattan stod i) där vatten och en pump fanns. Pumpen pumpade upp vattnet så att det rann ur munnen på figuren.



Små ting som inte är allt för svåra att få ihop själv och nu är min idé-listan längre :) Jag har funderat på att göra en figur i keramik och när vi var hos Linda häromkvällen, så berättade hon, att hon har planer på att ha en sommarkurs, en regnig helg när man ändå inte hade något för sig, det skulle passa mig utmärkt :)
I dag, lördag morgon, är det mörka moln på himlen men ännu inget regn så de blir nog lite trädgårdsarbete idag. Tror jag skall städa upp och flytta lite växter i "skogsbacken". Jag fick två stora, fina exemplar av Ormbunke av Kia i går - kanske kan jag komma till skott min en tanke som jag har, efter att sett bilder på 2008 års "Mästarrabatt" som jag skrev om i ett inlägg 080125. Jag har sådd av Akleja som kan samplanteras med Ormbunkarna och lite annat som kan flyttas ihop. Nu skall jag bara klura ut var den nya rabatten skall börja ta form :)
Önskar er alla en skön lördag 8`)
***********************************************************************************
18 кommentarer Skriv en kommentar


2009-05-09
Huuu...
x Ändra Radera
...det var mycket inspiration. Och min idélista är nästan för lång redan...!! ;) Men när jag väl kommer igång att gjuta så är det väl bra att ha massor med idéer förståss, för jag ska beställa en hel lastbil med sand. Sen blir det ett gäng säckar med cement... Kan bli en del utav det ;) (fast i första hand är det växthusen som ska räddas!) Lycka till med nya rabatten! Och ha en riktigt skön helg!
2009-05-09
Härliga
cmplovina Ändra Radera
bilder, vilka underbara ideer. Jag har funderat på att gå svettskurs i några år och nu måste jag bli färdig att göra detta till hösten. Ja visst har det blivit mycket dyrare att handla växter, kanske för att det finns ett växande intresse för trädgård. Trevlig Helg/Carina
2009-05-09
Liseberg
http://hannelesparadis.blogspot.com/ Ändra Radera
Kul att se dina fina bilder, inte första gången man har regnkläder på trädgårdsmässa, ha en bra dag, kram.
2009-05-09
P.S.
http://hannelesparadis.blogspot.com/ Ändra Radera
Vilken av balkongförslagen tyckte du bäst om?
2009-05-09
Härlig inspiration
annikanilsson Ändra Radera
Jag gjöt betong med glasbitar i och använde modellera för att fixera bitar och försäkra mig om att de skulle synas. det funkade jättebra men det var lite pillande med att få bort leran efter gjutningen. Taklök är läckert.
2009-05-09
Kul att ses!
wabisabi Ändra Radera
SÅ himla kul att träffa dig live! Ja visst får man idéer! Jag stod ju mest i montern men gick runt och spanade och köpte ett gäng böcker, jätteverbena mm. Det var en hel del som var sugna på andehusen men tveksamma till att kånka hem det från Liseberg. Jag har själv ingen sådan spärr utan har flugit med diverse handbagage från både NY, Italien, Grekland och Frankrike. Saker som jag inte kunnat motstå men som inte varit så tympliga om man säger så (loppisfynd och annat fint). Underbara bilder du tagit och bra sammanfattning av mässan!
2009-05-09
Ja vi
Tesa Ändra Radera
sa till att gjuta lite i lagårn...nån slatt borde det väl bli över som jag kan leka med..Det var ju så jag gjorde mina rabarberblad.. Tack för titten..det blev inget Liseberg för mig i år heller...
2009-05-09
Jättetrevligt!
mimi Ändra Radera
Att få se lite ifrån liseberg. Mycket vackert att se på. Det där med att gjuta in stenar i betong måste jag ju bara pröva, och svets har vi ju ute i lidret, fast det har hittills bara varit min man som har stått och svurit vid den..../Mimi
2009-05-09
Mycket inspiration
Marina Ändra Radera
Så mycket inspiration du bjuder på. Det är kul att gå på mässor o liknande men visst är där ruskigt dyrt. Kanske kanske jag ska till Göteborg i slutet av juni, sista lördagen tror jag. Skulle vara kul att träffa någon bloggare då. Är du hemma? Lycka till med planerna på nya rabatt. Kram!
2009-05-09

ormbunke Ändra Radera
sugen man blir av allt som visas. Det är inte lätt att motstå allt som finns att sälja.Kram Anita
2009-05-09
Lisebergs Trädgårdsdagar
Anonym Ändra Radera
... hade det varit mysigt att vara på!... Härligt se bloggares bilder därifrån i alla fall. Ni måste haft en härlig stund där! Jag försökte lägga till din blog i min blogspots-följarlista... men fick tillbaka att "bloggen saknar flöde" (feed).. Går det att själv ställa in - eller är det så för alla bloggar som ligger på "Trädgådsblogg"? Praktiskt nämligen med den där kollen när man inte hinner "manuellt" kolla runt på alla bloggar. Synd när jag missar din fina blogg, ju!! Snyft. .... Men annars får jag väl se till att komma ihåg - & skapa tid för - att gå till just den "manuellt"!;-) NinaH http://ninahsblog.blogspot.com/
2009-05-09
Tjoff!!
Anonym Ändra Radera
Nu gock det att lägga till den!;-) Hoppas nu att det funkar! NinaH http://ninahsblog.blogspot.com/
2009-05-09
=)
Anonym Ändra Radera
Hrm - jag kan inte logga in, d visar ogiltit eller borttaget användarnamn...märkligt , jag får vara anonym idag... Så mycket fint på trädgårdsmässan! Men dyrt som du säger, det kan jag tro. Men då blir du nog glad när du ser Böslids marknads priser, de tar inte många kronor för sina sticklingar. Men så är det ju en rätt liten marknad om man jämför, vilket egentligen inte går. Hur som helst, vilket fantastiskt buntbandsklot - vill ha - genast!!! Måste oxå lära mig svetsa - eller ringa en kompis...=) Mm, det ska jag minsann. Betongsakerna va verkligen inspirerande. Skyltarna va inte dumma alls! O krukan med spetsband, det blir verkligen fin kontrast, hårt och vackert på samma gång. Fortsatt trevlig helg/Carina
2009-05-09
OJ oj OJ!
Anonym Ändra Radera
Himmel vad mycket fantastiska saker och idéer! DÄR hade jag velat strosa omkring! Fantastiska bilder! TACK!!
2009-05-09
OJ oj OJ!
Anonym Ändra Radera
Fniss! JAg glömde att logga in! JAG KAN INTE LOGGA IN!!! VAD HAR HÄNT???? /Diana61
2009-05-09
...
http://marizan.blogspot.com/ Ändra Radera
Tack för alla inspirerande bilder! Det verkar som om det fanns en hel del att titta på. Men priserna var ju inte så roliga!!!! Förstår att det inte blev så mycket som fick följa med hem. Ha en skön söndag! Kram Mari
2009-05-09
En skylt
stromqvist Ändra Radera
med Ogräs är något jag funderat på, skulle passa hos mig, men jag kan inte komma på vilket ogräshörn jag skulle sätta den i. ;) Det där bladfatet skulle jag vilja prova - vad använder man som form som är sådär lagom rundat? Ja, att fästa stenarna låter som en bra idé, jag brukar fästa mosaik med dubbelhäftande tejp. /ÅsaGåsa
2009-05-09
Ljuvligt
Anonym Ändra Radera
Så fina saker du har hittat. Kul med lite betonginspiration. Tack för titten. Susihus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar