söndag 3 maj 2009

Första söndagen i maj

Börjar med ett inköp av gulbladig solfjäderslönn, Acer japonicum "Aureum" som nu är planterad vid entrerabatten.
Jag valde ut en med en rak stam, ej förgrenad för att kanske kunna uppnå att den växer i "paraplyformat" - tja, vi får väl se hur det blirmed det men läcker är den i alla fall!Presentkortet jag fått av f.d kollegor :) räckte även till en Katsura men den har ej kommit på plats ännu, den skall få bo i Skogsbacken så småningom.


Sedan bar det iväg till bloggaren Vittran för att hämta en kruka Malört, fick både grå och varigerad med mig hem, även en stor rugge rödbladig Lysing - spännande :) Vittran bor ute i skogen och efter två telefonsamtal och en stund på krokiga grusvägar ;) så kom jag fram - den här vackra utsikten har hon vid sitt växthus:Kul att träffas Vittran och jag tar gärna en kopp kaffe när jag lämnar tillbaka den blåa plastbacken - hade lite inbokat på e.m idag :)


I går planterade jag tre rosor i en rabatt på "andra sidan", en av dem är en Daggros och den kommer ursprungligen från Christer - tack än en gång! Den växer och frodas :) Den har så härligt bladverk och blommorna är rosa och enkelblommiga.I fjol var jag och några andra bloggare på trädgårdsbesök hos Katarina och med oss hem fick vi några sticklingar av hennes vackra rosor.Två har överlevt vintern i pallkragen och jag tror det är "Lyda rose" (håller tummarna för den är så söt!) och "Candy cover" om inte höststormarna har blandat ihop etiketterna fullständigt. Skall verkligen bli spännande att följa deras växande!


Jag har ett äppelträd, ett familjeträd med flera storter på ocn nu så blommar det så fint!I äppelträdet hänger ett fågelbad som jag gjort på keramikurs hos LindaLunda - på tisdag är det dags att färga de ting vi gjorde i vintras - bl a mitt fågelbad på fot!! Åh - vad roligt det skall bli att se hur det ser ut!Nu faller regnet därute, ett lätt duggregn - efterlängtat och välbehövligt för växterna - nu slipper jag vattna min nyplanterade Lönn. Ha en bra vecka, vi bloggas 8`)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar