lördag 2 maj 2009

Månadsbild april

visas den 2 maj :) men så blir det när man inte är hemma. Här är min entrerabatt i månadsskiftet april-maj:Klick.......


Fler deltagare i Månadsbilden hittar ni hos Camillas foto.


Nu visar jag samma bild igen fast med en markering - där den är, skall min damm få sin plats. När vi i helgen var vid "stugan vid havet" och njöt av sommarvärme (inget bad för det var för kallt), hämtade vi hem dem gamla parabolantennen som stod och skräpade där. Den skall jag gräva ned här:Klick.....


Lustigt nog så är de självlysande Tulpanerna med varigerade blad mitt i ringen ;) så de får jag kruka tills allt är klart. Där finns också Bambu och Randgräs och de skall också grävas upp; Bambun skall få en ny plats vid dammen och ha en bit presenning under rötterna för det är lite väl torrt för dem just där, Randgräset skall jag sätta en in stor spann utan botten för de ser ut att sprida sig lite förmycket för min "lilla" rabatt. Några Hostor av olika sorter och två Gultörel skall få "lysa upp" i skuggan. Kan nog bli bra när det är klart...... ;)


Jag var och köpte en påse jord idag och hittade en grön-gulbladig Lönn som jag tror jag skall köpa för presentkortet jag fick när jag slutade på jobbet i mars. Minns inte exakt vilken sort det var men den var inte flikbladig och när jag gogglade på Solfjäderslönn så hamnade jag hos LindaLunda och därför länkar jag till hennes inlägg om Lönnar: "Trädgård, drakar och lite annat" för där finns en bild på en gulbladig Solfjäderslönn. Den har jag också tänkt mig vid entren, nämligen till vänster om "cirkeln" ni ser på bilden ovan. Jag har en rödbladig Lönn som trivs väl där och då fyller jag på med en till :)


I dag har jag städat upp och gjort klart på "andra sidan", det blev ju lite flytt på växter när vinkastet byggdes och så har jag format om och breddat en rabatt. Har faktiskt planterat rosor!!! Skall berätta om mina fådda rosor i morgon - nu skall jag se vad andra bloggare haft för sig i helgen - vi hörs 8`)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar