fredag 20 mars 2009

Boktips

Jag blev häromdagen glad ägare till en ny bok full av inspiration: Dukning efter säsong av Catharina Lindeberg Bernhardsson.Jag har precis börjat läsa i den och den är mycket trevligt skriven och alla tips är lätta att fixa till själv - vad säjs om den här vårdukningen?Bild scannad från boken med utgivarens tillstånd


Säckväv, en bit folie läggs på duken, mossa från skogen och sedan vårlökar. Genast fick jag en ide om att duka upp för en "vårfika" på mitt mossbord vid entren - och så har jag gjort :) Skall se om jag inte kan få till en bild en solig dag :)


Det finns inspiration och tips för en massa olika dukningar, beroende på säsong så jag får nog börja med en ny kategori på min blogg: Bordsdukning ;)Våren har kommit till oss och det är en njutning att vara ute! Jag har börjat flytta växter och pallkragar inför grävningen av platsen för växthuset. Det blir en hel del grässvål som skall skalas av och i dag funderade jag på var jag skall göra av tuvorna..... så mindes jag "något jag läst" och fann lösningen :)


Jag skall ha kvar två pallkragar - en till mig och en till hyresgästerna som också tycker odling är roligt. Jag har tidigare haft endast "en pallkrage på höjden" men i år skall det bli två på höjden. När de är flyttade och kommit på sin nya plats, lägger jag grässvålarna (från platsen där växthuset skall stå) i botten och fyller sedan på med matjord. När grässvålen täcks av tjockt lager jord, förmultnar gräset och blir till näring. Här är det verkligen återvinning gäller :)


Tomatfröerna jag sådde av "köpetomater" har börjat gro och skall jag få klart växthuset samtidigt som sådderna är stora nog att flyttas - får jag nog sätta fart :) Jag har bestämt mig för att ha grus som "golv" i lilla växthuset och utanför blir det betongplattor. Kanske en medelhavsträdgård med krukor? Det är sannerligen ett sant nöje att drömma och planera om kvällarna......I helgen skall jag också lista de bloggare som deltar i utlottingen av handledsvärmare - och sedan "dra några vinnare" - spännande! Jag önskar er alla en härlig, solig vårhelg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar