söndag 22 mars 2009

Vårtecken v.12 - veckans glädjeämne

kommer här på bild från Botaniska trädgården i Göteborg - Tack Monica för att du fick med mig dit :) Där är det vår minsann!Klick.....


Iris i härliga färger och knoppande Krokusar. I växthuset fanns en massa skönheter och nu är vill-ha-listan ännnu längre..... :)Det var en ren njutning att gå runt i värmen i växthuset och titta på allt det vackra - både ljuset (solen lyste), färgerna, blommorna och trevligt sällskap gjorde min dag - så söndagen blir mitt bidrag till veckans glädjeämne :)Jag köpte ett par krukor med lökar - Pärlhyacint/ Muscari b "Blue Star" och en "Album och en som vi inte riktigt visste vad det är. På försäljningsbordet var den skyltad Ornithogalum mutans men enligt SKUD så finns ingen med det namnet - endast O. nutans - felmärkt? Är det en Ornithogalum nutans så är det en "Aftonstjärna" - lustigt..... jag har en massa "Morgonstjärna" hos mig så jag får väl jämföra dem, när de blommar :) En annan liten nyhet är Fjäderpärlhyacinten/ Muscari comosum - det skall också bli spännande att se den blomma! Jag får ha dem i krukor ett tag så jag kan njuta av dem på nära håll :) Ha det så gott, vi bloggas 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar