måndag 9 februari 2009

Virusvarning........

usch och fy för uschliga snuvor - jag kraxar och sitter med tussar i näsborrarna...... då har även viruset drabbat oss och jag skulle tro att Johanna har fått influensan - det är bara att fördriva tiden så gott det går.Jag skissar vidare på kommande projekt i trädgården. Cottage garden eller "andra sidan" skall få sig en liten förändring. På bilden nedan ser ni min skiss:Den delen har tidigare varit rektangulär (ytterkanterna på skissen) men nu försöker jag ändra formen på gräsplätten (20x10 m) till en ovalformad gräsmatta och då kan jag få utökat rabatterna vid hörnen. Till höger på skissen är de bruna lådorna, pallkragarna. Emellan dem skall det bli en liten bänk, även en liten spalje av armeringsjärn utmed/bakom pallkragarna som ramar in dem och bänken. Om inte maken har allt för mycket att göra, hoppas jag han kan hjälpa mig att bygga en lång spalje, liknande den vi har vid entren.


Den spaljen skall vara på den vänstra sidan av skissen. En avskärming mot grannen och bakgrund till långa rabatten. Det finns även en ligusterhäck men den får vara kvar, spaljen hamnar alltså mitt i häcken men så får det bli. Det får bli en klassisk rabatt med de högsta perennerna längst bort = mot spaljen, och sedan får rabatten slutta in mot gräsmatten. Tror jag kan skapa en visuell känsla av att vara inramad, skyddad och ett djup. Hänger ni med?


Vid spaljen skall kraftiga, remonterade klätterrosor få breda ut sig..... så nu drömmer jag mig bort, bort från elaka virus och kalla, gråa dagar......


Emellan drömmarna stickar jag nu handledsvärmare - så gott att ha både inomhus när jag sitter still eller utomhus vid mitt-emellan-väder, bra när kameran är med ute =)Nu är det dags att snyta näsan.... igen 8`)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar