torsdag 1 januari 2009

God fortsättning på 2009

och tack för alla nyårshälsningar jag fick igår, 2008 :) och de vänliga kommenterna om bilderna, jag har faktiskt funderat på en kalender men får ta det nästa år :) Hoppas ni alla hade en trevlig nyårsafton - själv var jag hos bekanta och fick mycket god mat och trevlig sällskap.


Nyårsdagen var lite annorlunda i år, vanligtvis brukar jag vara lite "trött" och slappat hela dagen men då maken skulle segla i dag ! så var vi vid havet. Förutom vår familjebåt, så har vi (läs maken) en mindre båt - den benäms som 2,4 eller "minitolva". Skulle någon vara intresserad av att se hur den ser ut och läsa mer, så kan ni ta en titt på deras hemsida.


Med -3 och strålande sol, så var det jättevackert ute vid havet, Långedrag.Någon har skjutit raketer här - det fanns spår lite varstans - tråkigt att de inte städar upp efter sig.Men tyvärr så har isen lagt sig så segligen ställdes in. Att sjösätta segelbåtarna hade inte varit något problem, men att ta sig ut till isfritt vatten gick inte utan "isbrytare".Att gunga på bryggan och skapa "svallvågor" för att bryta det tunna istäcket hjälpte inte.....Det sägs att en del båtar i hamnen är bebodda - inget jag skulle kunna tänka mig, gillar min öppna spis alldeles förmycket :)


Medan seglarna funderade, telefonerade och utförde isbrytningsförsök, satt jag på trappen till en "liten svensk sjöbod" och solade näsan :)Resten av dagen ägnades åt trädgårdstankar. En runda i trädgården och vårens planer skissades upp med fotspår i snön, pelargonerna har fått flytta till en ljusare plats i källaren och fått lite vatten i sina torra krukor. Men nu kom jag på vad jag glömt! Jag har glömt beskära vinstockarna! Fniss - låter som om jag har en vingård men jag har faktiskt två stycken och de brukar jag beskära på nyårsdagen. Men det skall bli strålande sol i morgon med, så beskärningen får jag spara tills i morgon. Önskar er en fortsatt trevlig nyårsdag 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar