söndag 14 december 2008

När andra skottar snö,

plockar jag Ekollon! Hela trädgården är full av Ekollon och de vill jag inte ha där. Undra om det inte har varit Ekollonår i år? Dessutom har de börjat gro....


Det är ju inte riktigt de här groddarna jag vill ha i rabatterna så i dag har det varit terapiarbete - jag har plockat Ekollon i tre timmar... =) Ganska rofyllt faktiskt - att bara sitta och plocka, en efter en och tankarna får först vandra som de vill men så blev de jobbiga och då satte jag på boken och lyssnade klart på "Pianostämmaren".

Lite sällskap hade jag - alltså, utöver mitt sällskap så var det bara jag som var ute i trädgården idag..... tror att de flesta var hemma, inne och tände tredje ljuset och drack glögg. Ni minns kanske min pelargonstege? Inga pelargoner där nu men Ekorrarna har himla roligt med den.....I början på hösten hade jag en mosskrans hängandes där men den blev lite misshandlad så den byttes ut mot en krans av äpplen,äpplen är tydligen väldigt gott för de har strykande åtgång, i veckan hängdes krans nr 2 upp. De är lite finurliga de där Ekorrarna - Talgbollarna har tagit slut av någon anledning... fniss =) Idag så såg vi något himla roligt men det visar jag en annan dag =)

Däremot så visar jag upp min Julros som står i rabatten tillsammans med Skimmia. Båda är köpta i fjol och blommar så fint nu!!


Jag brukar alltid köpa en Julros och en Skimmia till varje jul men i år har det inte blivit någon Skimmia - de blev plötsligt så himla dyra! 179 kr för en liten fjantig planta - undra om de rear ut dem efter jul? Jag gillar både blomman och bladen som är städselgröna.

Det var så himla skönt att vara ute i trädgården en stund - utan regn och blåst och faktiskt så lyset solen en lång stund :) En lisa för själen..... Nästan så jag funderade på om jag inte kunde flytta på några perenner som jag inte fick gjort i höstas? Vad tror ni - går det att flytta dem nu? Det gäller några stora Hosta som skall upp till Skogsbacken - vi har ju ingen tjäle i marken.

Nu skall jag ta en kopp The - må så gott, vi hörs =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar