söndag 28 december 2008

Minns när vi var i England

i augusti och tittade på båten, den där impulsiva resan som blev så trevlig :) Ägaren till båten lotsade oss fram via telefon till havet och hamnen. "Den ligger vid vårt hus" sa ägaren.Det var ett snyggt boende tänkte jag - värsta lyxhuset alldeles vid vattnet och båten vid bryggan. Men detta var alltså deras sjöbod..... ni vet hur våra ser ut? En svensk, liten röd bod på 10 x 10 meter....Deras sjöbod var som ett vanligt engelskt radhus med en lite täppa på baksidan - att det sedan var en brygga till där de kunde lägga sina stora fina båtar....... hmmmmm - finns det så här fina sjöbodar i vårt land? Tala om det för mig för jag vill bo i en sådan!Som när jag blir pensionär och inte orkar med en "stor trädgård", då kan det räcka med en liten täppa, krukodling, en å annan palm.....
Kan nog tänka mig ett litet lusthus vid bryggan..... sitta och sippa på lite vin när vindarna blåser för hårt för att ta en tur med båten....
Klimatet gör att deras träd och växter klarar sig väl - tex som den här - jag gissar att det är en frilandshibiskus? Vad tror ni?Vacker är den i alla fall.....Ja kära nån så mycket fint det finns i vår värld =) Men jag nöjer mig väl med min täppa och vår natur här hemma. Nu är det dags för dagliga promenaden - lite aktiva måste vi vara under vår ledighet - få upp kondisen inför båt och trädgårdssäsongen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar