fredag 5 december 2008

Ljus i mörkret

Önskar att jag kunde skicka en bukett blommor till er alla, som tack för era hälsningar, er omtanke, vänliga och varma ord - och dikter - så vackert..... det värmer så gott i hjärtat :) Jag har börjat jobba och mina kollegor på mina jobb, är bäst i världen - vänliga och stödjande. Nu får allt ha sin gång och vi tar en sak i taget.I veckan kom årets sista nummer av "Natur och Trädgård", och det är skönt att bara sätta sig ned och läsa om allra vackraste blommor. Är det någon av er som prenumererar på den? Den är riktigt läsvärd - om blommor och blader, nya och gamla, stora och små djur i vår natur och trädgård.Det finns ett trevligt repotage om Vallmo - om både perenna och frösådda av alla de slag med vackra färger. Jag är så glad över alla vallmofrön jag fått av bloggare - som ni ser på bilderna hade jag i somras övervägande röda men nästa sommar kommer jag att ha blommande vallmo i regnbågens färger - *viskar* tjuvade nämligen en frökapsel av grannens vackra blåa vallmo....... =)Författaren berättade att hon strödde ut frön överallt; mellan buskar, i häckar, bredvid Pioner och resultatet var en praktfull blomning. Dessutom beskriver hon en rabatt hon såg i England: "en rabatt, pytteliten, utformad som en tårtbit av stenar som ägaren hämtat från en gammal kyrkoruin. Plattgången var lagd av bitar av gammalt mönstrat porslin. Överallt växte den svarta pionvallmon - Black Paeony" Ni kan tänka er vad vackert det måste varit!En trevlig läsning om Sockblomman fanns det också och vad jag fick längtan efter våren så jag åter igen kan se min vita Sockblomma blomma men även min nya "japanska" och en "vanlig" röd - och så vill jag ju ha fler förstås :)Det var också ett repotage om "Mästarrabatten 2009" men jag har inte läst den ännu - har bara kikat lite och såg till min förtjustning - att "min" tulpan "Tulipa Turkestancia" var med - den där som jag skyddade från rådjur med fiskelina som ni kanske minns..... =)Den blommade så fint i april - nu är det bara 4 månader kvar....... för det är väl inte bara jag som längtar efter vårsol och vårblommor?


Och vet ni vad?! Precis när jag förberett det här inlägget så fick jag ett mail....... från "Lotta på Natur och Trädgård" med ett erbjudande om rabatterad prenumeration!! Så passa på nu - erbjudandet gäller t.o.m 31 december! Klicka på bilden så kommer du direkt till erbjudandet =)
Inte nog med det! "Lotta på Natur och Trädgård" sponsrar ett lotteri här hos mig! Två helårsprenumerationer lottas ut och alla som kommenterar det här inlägget, kommer vara med i dragningen som blir den - hmmmmm - nu skall vi se.... vi tar den 23 december och vinnaren presenteras 24 december =)P.S


Hej!
Många verkar tro att vårt erbjudande bara gäller befintliga prenumeranter men just nu, som det står i annonsen, gäller det ALLA oavsett vad som står på hemsidan. Eftersom det här erbjudandet är exklusivt för Lottas blogg, ändrar vi inte på vår hemsida.
Klicka på annonsen eller gå in på hemsidan under ERBJUDANDEN och fyll i rutan "Gåvoprenumeration" för att ge den till dej själv eller till den/dem du vill ge bort tidningen till, så kommer tidningen inom kort.
Vi tycker att det är världens bästa julklapp!
www.naturochtradgard.se

God Jul och Välkommen till Natur & Trädgård!
Vänliga hälsningar
Lotta Flodén
Natur & Trädgård


D.S


*********************************************


Nu skall jag pyssla vidare - var på julavslutning på målerikursen i går, torsdag och kursledaren Dan Floren´s juldekorationer var otroligt vackra och just nu försöker jag komponera något liknande - blir det bra, skall jag visa er. Ha en riktigt mysig fredagskväll och glöm inte att ta hand om varandra, ring det där telefonsamtalet som ni tänkt göra, hälsa på personen som ni tänkt göra så länge......... kramar från mig till er 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar