tisdag 21 oktober 2008

Så envis -


är Rosenskäran, att den trots kyla, regn och kraftig vind, fortsätter den blomma. Så här såg den ut söndagen den 19/10

En stund senare - i solnedgångens ljus....

Mitt planteringsbord såg så ensamt ut - inte en endaste stickling, frösådd eller pelargon i sikte - de har ju hamnat i källaren för vinterförvaring men som sällskap blev det Murgrönsviolen och en kruka med den där slingerväxten som jag har fått olika bud om namnet - Jordreva/Glechoma hederacea variegata?  Hur som helst - vacker är den och några sticklingar på denna står i källaren - den i krukan skall jag prova att gräva ned i pallkragen innan kylan kommer. Tror det var denna som LindaLunda hade i sin rabatt - alltså på friland?

Kanske någon bloggare vet hur "jordrevan" skall övervintra? Och är det en jordreva? Undra sa flundra......
Buketterna inne i köket består alltså denna höst av Rosenskära. Jag plockar fröer varje vecka och nästa år skall jag så lika många Rosenskäror.

Som ni säkert förstår så har jag fått ordning på datorn igen - jag kan maila, hantera bilder och blogga ;) så nu är jag så nöjd så :) Det jag skulle komma till, var att förra veckan så fotade jag Tidlösan som blommade så fint - nu är den en dränkt sörja.... men ett tag fick jag njuta av den i alla fall...

Ja - det var de soliga dagarna....... nu regnar det och alla vackra höstlöv ligger i en kletig sörja på vägarna - är det nu det "stora grå" kommer? Det är väl en himla tur att det finns en massa foton på färgglada blommor att njuta av, att ta en titt i sommarens bildarkiv och njuta..... Jag har även bilder från trädgårdsresor, trädgårdsbesök och Englandsbesök i arkivet så mycket blomster blir det i vinter när det "stora grå" härjar på utsidan. Dessutom är det ju riktigt roligt att pyssla inomhus - jag jobbar vidare med den lilla handgjorda boken - skulle tro att den blir klar i helgen. I morgon är det sista tillfället på fotokursen och då är det stilleben som skall fotograferas och utmaningen är att lära sig fota hemma med befintligt ljus och de skall även visa vad ett "ljustält" är - spännande värre =) Kanske något man kan roa sig med i vinter - när det "stora grå" belamrar hjärnan och längtan efter ljus är stor.... sköt om er och halka inte på de blöta löven!  8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar