fredag 24 oktober 2008

En kort tur i trädgården

blev det idag - mellan regnskurarna... inte var det roligt att läsa vädret inför helgen - regn och kuling... men vad annat att vänta nu när det snart är november? Men jag är så himla glad att jag i våras köpte min blodlönn - den är som ett stopptecken i rabatten vid entren.

Stopp!! Stanna!! ropar den med sin röda färg - spring inte förbi mig utan stanna upp en stund, titta och lägg märket till att det är vackert även denna årstid med alla fina bladverk. Men ser man på - det blommar!

Jag måste bara skryta lite - den här vackra spetsmössan har jag sått själv (frön från STA), jag har fått den att överleva och den växer och breder ut sig så vacker och den blommar.... och blommar. Minns inte namnet så här på fredag kväll efter fredagsmys ;) och listan på sådder kommer jag inte åt för excel försvann vid ominstallationen och jag hittar inte skivan...... men bladen är vackert gröna med en mörkare ådring och blomman är svagt rosa, nästan vit. Och det är ju klart att jag stannar till och njuter en liten stund när det är så fint i rabatten =)
Sedan kom regnet så fotorundan i trädgården tog tvärt slut. Däremot tände jag lyktorna på trappan - varje fredag tänder jag ljusen och så får de brinna hela  helgen - är jag på humör så tänds de mitt i veckan ;)

När jag röjde runt förra helgen och städa upp lite så dekorerade jag i lyktorna. Jag hade plockat kottar och lagt i ljuslyktan men det är inte att rekommendera - de brinner nämligen rätt så bra om ljuset får brinna tills det smälter.... och då kan glasrutan spricka i många små delar..... ibland undrar jag vad jag tänker med.... kottar och ljus! Men maken kunde lyckligtvis skära ut ett nytt glas så jag slapp köpa ny lykta. Det var ett set om 3 lyktor i olika storlekar och jag ville så gärna ha dem alla.

Nu är det stenar från Läsö (åh sommarsemester...... ) i botten på lyktan (de brinner inte... ) och min lilla ängel får bo därinne i värmen - stackarn - har stått alldeles ensam på balkongen..... visst är det skönt att vara på insidan när regnet strilar mot glasrutan? Jag är så nöjd själv nu när jag sitter i soffan och njuter av brasan och värmen från datorn i knät - katten har fått konkurens.... ;) Nu har jag en oplanerad helg framför mig - riktigt gott! Pappersboken som påbörjades hos Monica förra helgen är nästan klar - en sista handpåläggning i morgon - sedan skall ni få se! Det ger mersmak - papperspysslet - och en ny pysseldag planeras :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar