onsdag 24 september 2014

Hej då sommar och välkommen höst!


Jag blir ofta vedmodig när sommaren tar slut men i år fick vi ju en underbar septembermånad med förlängda ljumna kvällar. All ledig tid tillbringades ute.Sista seglatsen i lördags var verkligen underbar och nu är båten upptagen och skall göras iordning för vinterförvaring.

På natten mellan söndag och måndag kom hösten, vi kunde känna den redan på söndag kväll - kylan, den kalla vinden och det var tur att jag bar in citrusträden i lilla växthuset, för nätterna är betydligt kyligare nu.

I trädgården skördas det äpplen, de sista lökarna och nästan alla björnbär har blivit sylt eller ligger i frysen.

Däremot trodde jag att Klockrankan skulle börja blomma tidigare nu när september blev så varm och skön men nej! Den har precis börjat sätta knopp, precis som om den skall vara senblommande, oavsett lång brittsommar eller inte.Den har verkligen fått den varmaste platsen i trädgården men å andra sidan var jag liiiiite sen med utplanteringen. Hoppas nu att det inte kommer många frostnätter (fast i natt var det kallt för jag fick skrapa bilrutan i morse) så jag kan få se några blommor.

Tur att Japansk lykta,  Physalis franchetii, blommar och sätter lite färg i täppan - ett ogräs ja, men härlig färg.Tror jag skall ta in några kvistar och hänga på tork, de brukar vara fina till dekoration - höstkvällar lockar till pyssel - eller hur?2 kommentarer:

 1. Kära tider vilket vackert spindelnät, gillar ej spindlar men imponeras av deras 'vävkonst'.
  Förstår att ni hade en skön lördag, ja det var nog sommaren som gick. Vi fick frostnatt - 2 gr, brrr och nu håller man på att hänga skynken på alla dahliorna, hopplöst tråkigt jobb för man vet att nu snart är det definitivt slut.
  Men de har fortfarande jätte många knoppar som man vill njut av.
  Från den ena dagen till den andra blev det vinterkläder, urtrist.
  Nu får vi njuta och mysa inne, där har vi knappt varit sen april månad, *fniss*
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas du får uppleva blommorna på klockrankan! hon ser i och för sig ut att ha vackra knoppar också. ;)

  Vi har haft en helt underbar septembermånad hittills så det var nästan chockartat när det blev flera minusgrader - nu, vi hade ju sommar fortfarande?

  SvaraRadera