tisdag 15 juli 2014

Kamakura, Tokyo, Japan


Vi hade förmånen att bli guidade av familjen som Sofia bor hos och få åka bil istället för tåg var en riktig bonus, vi både såg mer och fick mer berättat för oss.

När vi besökte templet Kōtoku-in (高徳院) så var det en mulen och lite regnig dag.

Info om templet Wikipedia: Kōtoku-in är ett buddhistiskt tempel i KamakuraJapan, tillhörande skolan det Rena landet. Templet är framför allt känt för sin väldiga, 13,35 meter höga och runt 93 ton tunga, staty av Amitabha skapad på 1200-talet, som är en av Japans mest kända.Kamakuras stora Buddha är en monumental bronsstaty, ståendes utomhus, troligen påbörjad 1252, eftersom det från detta år finns anteckningar i templets arkiv om byggandet av en staty i brons på initiativ av prästen Joko, som även samlade in de medel som behövdes för byggandet. One-Goroemon och Tanji-Hisatomo anlitades som skulptörer. Det är dock oklart om denna staty är den som står där i dag. Statyn byggdes i ett tempel av trä som spolades bort i en tsunami under Muromachiperioden i slutet av 1400-talet, och sedan dess står den i det fria. Den reparerades 1960-1961, då nacken sträcktes och man vidtog åtgärder för att skydda den från jordbävningar.

Vid de flesta tempelområderna är det som regel att utföra tvagningscermonin och här instrueras Johana och David av Azu, (mamman i Sofias värdfamilj), händerna skall sköljas i rätt ordning - vänster hand, höger hand och vänster hand för att slutligen skölja munnen om jag inte minns fel.Buddahstatyn är enormt stor! 
och den kan fotograferas ur många vinklar :)
Vi gick aldrig in i statyn för det var ordentligt varmt - visst var det mulet men det är hög luftfuktighet så för att inte bli helt genomsvett fick vi röra oss långsamt :) 

Promenader under träden i tempelträdgården var svalkande och jag förstår varför alla grönområden är så väl besökta - både vackert och svalt och en paus från pulserande Tokyo.

2 kommentarer:

  1. Vad mycket spännande ni varit med om och så vackra platser ni sett:) Vilken helt fantastiskt vacker o stor Buddahstaty! Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Intressant! Statyn ser verkligen enorm ut.

    Kram

    SvaraRadera