fredag 25 april 2014

Odlingslådor på G


I påsk har vi målat odlingslådorna vi skall ha vid stugan. Vi har haft ett "vanligt land" men det blir så torrt och svårt att vattna och jag tror det kommer fungera bättre med odlingslådor med plast i botten för att behålla fukten. Här skall vi odla örter, lök, smultron el jordgubbar, kanske lite sockerärtor? I växthuset skall vi ha tomater och sallad, kanske gurka om jag hittar den där produktiva minigurkan i år igen på trädgårdsdagarna på Liseberg.Vi har ett familjeskämt om att vi är "hamstrar", samlar på oss mycket "som är bra att ha" och jag tror faktiskt vi är lite skrotnissar med :) Nu är det ju modernt att vara miljömedveten och "återbruka" och där ligger vår familj bra till!Pallkragarna har jag fått är begaganade och färgen hittade jag i vår innehållsrika källare, vi kan ju kalla den "duvblå" och jag tycker den gör sig fint mot bergens granitgrå färg.Fönster har jag sparat sedan vi bytte till nya - visst är det bra att samla på sig lite :)  (kusinen har bytt fönster på sitt hus, och dem tog Johanna med sig och skall ha dem hemma hos sig som bl a "tomathus")Nu är det bara jord som fattas och jag skall få hem ett lass jord idag - tack David! och tanken var att jag skulle köra upp jord till stugan i helgen men jag har dragit på mig en rejäl förkylning med feber och total utslagning av kroppen, så jag får vara hemma och vila istället. Kanske blir det lite pysslande här hemma istället, att plantera om och kruka sticklingar är ju inte så ansträngande :)2 kommentarer:

 1. Den som spar han har, tycker jag är ett bra uttryck ;) Fint hos dig!

  /Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Ser absolut lovande ut med de blå pallkragarna ;)
  Hoppas du mår bättre från förkylningen.

  Kram

  SvaraRadera