onsdag 30 oktober 2013

en helt vanlig onsdag


Ännu en oktoberdag har svischat förbi - jag vet inte vart september och oktober egentligen tog vägen? Är det bara jag som tycker tiden går fortare och fortare?

Och är november en höst- eller vintermånad? Det är fortfarande relativt varmt ute och enligt prognosen skall det inte bli kallt på ett tag. Tänkte efter en stund och visst har det både snöat och varit kalla nätter vid allahelgonahelgen? Minns ljuslyktor av pumpor som jag borstat av snö och som har fryst sönder till en kletig klump.

Stormen Simone blev en kuling här i Göteborg. Lite tråkigt att läsa att många kritiserar SMHI för deras progons och klass 3 varning, MEN om det hade varit klass 2 varning, och stormen gick lite mer norrut än Halmstad, då hade det låtit tvärtom! Jag tycker det var bra med en rejäl varning, man fick tänka till lite och hur många fick inte äntligen in sina trädgårdsmöbler :) Många stötte på nedfallna träd och om man inte varnat - kanske man kört fortare och kört in i träden - alltså mina egna tankar på bloggen idag - tror jag har en funderardag :)

I helgen som gick var vi hos Johanna och hälsade på och vi fick plockat lite svamp och jag fick äntligen lagat Trattkantarellsoppa som jag gillar så mycket.

Jag tänker att det är skönt att det kommer en "helg" nu i hösten, det är ingen "långledighet" förren till jul och det blir trevlig med lite "helgmys".
Jag har lyxat till mig med en ledig fredag och jag får en efterlängtad långhelg - härligt. Jag längtar till stugan.....så jag och Johanna och hennes katter tar bilen till stugan på torsdag och det skall bli härligt att lukta på havet, njuta av tystnad, natur och frisk luft. Jag skall också städa ur det sista ur växthuset, alltså gräva bort gammal jord och lägga ut det som vintertäcke i rabatterna. Stickningen måste med också, och jag längtar efter att sitta uppkrypen i soffan tidig morgon med tänd brasa och kaffekopp inte behöva passa tider :)

Springskorna är också nedpackade så kanske blir det en runda på fredagen, det var också länge sedan......

Nu när jag tänker efter skulle jag vilja vara ledig någon mer dag........  :)

Hoppas ni har det bra alla och jag vet att jag inte är så alert med bloggläsning men det är ju den där tiden som skall fördelas på små mycket - tror att alla känner igen sig :) Ha det bäst!
6 kommentarer:

 1. Tyckte väl att det var både bra och "dåligt" att SMHI gick ut så hårt, många blev ju väldigt uppskrämda men som du säger så hade de INTE varnat och det blivit orkan så............. Tiden fullständigt flyger iväg och det dröjer inte länge förrän vi börjar att titta efter första vårtecknen men först ska vi ha det mysigt i höstmörkret;) Ha det så gott i stugan/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte riktigt hur man tänker när man menar att SMHI inte skulle varnat så som de gjorde. Även om det itne blev jättekaos precis på ens egna lilla gata får man ju se till samhället i stort. Då var det nog rätt att varna som de gjorde. Förmodligen är det så att det blev så pass få personskador just för att SMHI varnade. Folk höll sig inomhus!
  I byn där mina föräldrar och bröder bor var strömmen borta i ca 40 timmar. Det ställer till det. I vår grannby blåste tak av hus och i vår närhet har många träd vält eller knäckts. Så jag tycker som du, det var bra att SMHI varnade även om just vi på vår tomt klarade oss bra.

  Tiden ja, den går fort och jag hinner inte allt jag vill. Samtidigt så tänker jag att vi har alla lika mycket tid och att jag väljer själv vad jag gör med de timmar jag inte jobbar. Jag måste prioritera och jag hinner det jag verkligen vill hinna. På bekostnad av något annat visserligen men ändå... Det är svårt att prioritera tycker jag och jag hamnar lätt i "samma gamla vanliga" efter jobbet. Laga mat, köra en maskin tvätt, träna (någon kväll i veckan) och sen hamnar jag i soffan där jag slötittar på tv och kolla datorn samtidigt. Lägger mig ganska tidigt, läser några sidor och somnar.

  Ha det så bra i stugan.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Beautiful is your photo!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, visst måste man varna --ut i fall att -- man vet aldrig -- vinden kan snurra -- SMHI bra gjort.
  Man kan inte få en 100% korrekt prognos. Men många är ännu strömlösa där det värsta drog fram.
  Jag var rädd minns Stormen 'Gudrun' som gjorde oss strömlösa i en vecka m.m. så det hade vi i minnet.
  Hösten är ju annars stormarnas tid, då får man tid för 'inne pyssla tid'.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 5. Nog är det härligt att inte behöva tänka på tider. Har inte stickat på länge men precis som med cykling, skid och skridskoåkning finns kunskapen bara där. Just nu stickar jag dockkläder för fullt.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Så härligt att lyxa med en extra ledig dag, mysigt att plocka svamp och göra efterlängtad soppa.

  Bättre att varna lite extra, vilket liv det hade blivit annars.

  Vacker bild över det stilla havet..........

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera