tisdag 6 augusti 2013

Long time no see


Jo, det var ett tag sedan jag skrev här men det kom en fantastisk sommar emellan! Ja jisses, det var längesedan vi haft sån tur med vädret när vi seglat, två veckor med sol och värme så gott som varje dag. Det har varit så himla skönt!

Vinden har varit svag så vi har kunnat vara långt ut i havsbandet, så långt ut man kan komma, i små vikar - ibland ensam, ibland med sällskap.


Njutit av fantastiska solnedgångar och underbara vyer men också av strapatser som när ankaret släpper tidig morgon och båten dunkar i berget och vi yrvakna fick byta hamn, eller som när ovädersvinden överaskar oss tidig morgon och även då släppte ankaret sitt fäste och vi fick hastigt ge oss iväg till en annan plats mer i lä.

Badat har jag gjort varje dag, flera gånger om dagen, nästan inga maneter, och vi har haft sällskap av goda vänner - och för första gången har jag fått soleksem trots solskyddskräm, så det var lite skönt att ta en avstickare till stan och få lite "skugga", innan vi åkte till stugan.

Och vädret fortsatte...... tredje semesterveckan blev lika fin som de två första. Jag har latat mig ordentligt, läst böcker, stickat, och tredje veckan sov jag t.o.m till kl 9 :)  och bara det betyder att jag kopplat av ordentligt.

När vi var vid stugan fick vi besök och det blev några dagar med fiske och vi har slagit rekord i makrillfångst! På två dagar fick vi ungefär 200 fina makrillar så nu är både vår, goda vänner och Johannas frys fulla av fisk :)Sista veckan är helt oplanerad. Vi tar dagen som den kommer och hittills har vi varit hemma och jag har fräschat till trädgården  - som klarat sig riktigt bra i sommar, mycket tack vare Sofia som varit kvar i stan och hon har vattnat det viktigaste som krukor och i lilla växthuset.

Nu skall jag nog uppdatera bloggen lite oftare :) men faktiskt så har det varit skönt med en paus, och det är inte många dagar kameran var framme på semestern - minnerna får finnas i mitt sinne istället :)

5 kommentarer:

 1. Alltid lika trevligt med inlägg från dig :)

  Vilka vackra bilder! Det syns att ni haft det bra.
  Även här har det varit underbart väder och vi njuter och har njutit för fullt. Mest hemmavid men det är så vi vill ha det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men så skönt det låter! Det är ju så det ska vara på semestern:) Här går livet sin gilla gång men snart -snart är det klart i köket:) Roligt att "se" dig igen Kram/Monne

  SvaraRadera
 3. Denna sommaren har varit fantastisk! Och att du har haft det skönt syns tydligt på de ljuvliga bilderna från skärgården.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder från havet du bjuder på. Denna sommar har varit helt underbar, fler sådana//Britt

  SvaraRadera