tisdag 11 juni 2013

Idag tisdag


Idag blir det mobilbilder, inser att jag hela tiden glömmer ta med kamera men mobilen är alltid i fickan. Här en bit av min favorithörna där jag har vattentunna och en fontän - i bakgrunden nya buddah.
Kloka ord att ha med sig:

Det buddhismen i grunden lär ut är att vi kan förändras, att vi till fullo kan ta ansvar för våra liv och att vi kan bli det som vi alla i grunden önskar vara: lyckliga och nöjda i djupet av våra hjärtan. Det mesta i livet är osäkert och oförutsägbart, men en sak vet vi: saker förändras, allt förändras. Buddhismen uppmanar oss därför att använda denna sanning och göra det bästa av vår situation och vår potential.

Källan till vår lycka finns inte utanför oss, i ett avlägset himmelrike eller en mystifierad yttre nirvana, utan ligger förborgad inom oss, i vårt eget hjärta och sinne. Det är i vårt sinne - i våra tankar, våra känslor och vår föreställning - som nyckeln finns. 

Idag har jag startat vattenspridaren - det är så jättetorrt och jag har lite kvar att plantera, fick hallonplantor av en kollega - många frös bort i vinter - så nu är hallonlandet välfyllt igen - men det behövs vatten och det tar sådan tid att så och vattna - sitter hellre i kvällsolen och stickar :)

På torsdag väntas regn och jag tror det är välkommet hos de flesta, en rejäl rotblöta behövs nu.

Och då kan jag inviga mina nya stövlar :)


Trots Buddah´s kloka ord, så är jag lite ledsen över att mitt fikonträd har gått hädan - och just Fikon som är både svåra att få tag i och dyra! Men så är det med trädgård - växter kommer och går.....

Ha det bäst ♥


5 kommentarer:

 1. Man får vara lite ledsen ibland trots Buddhas ord. Kloka är de ändå och bra att påminnas om då och då. Tack för det!

  Vi borde anstränga oss mer för att komma ihåg det där om lyckan inuti oss.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att det blir en riktig rotblöta
  kloka ord av Buddah
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Ja tråkigt med din växt, men som du sager, växter kommer och går.Vädret här är lite kallt nu, sommarvärme men nordliga vindar, det är ju de här järnnätterna som varit. Det växer ändå på som bara den och det mesta ser ut att ha klarat vintern, planterade ju en massa nytt förra året, är väldigt nöjd over hur det blev. Det ser jättefint ut hos dig.Det har varit varmt och torrt här med men nu behöver det inte regna så mycket mer men vi närmar oss ju midsommar och då blir det ju alltid varmare sedan. I början på juli är vi nästan två veckor kring Eskilstuna, hoppas vädret är fint då. Mina gula hallon är jättefina, synd jag inte skulle till Goteborg, har massor med röda hallon, de får jag rensa som bara den, vet inte om det är skott från de gula men vad de blivit stora fort.På hemvägen far vi hemmåt, vet inte hur långa avstånden är mellan städerna där söderut, vi kommer vara spontan och resa mot det håll vi känner för. Vi skall också fiska på hemvägen.Det fanns några handelsträdgårdar där utanför Eskilstuna, skall försöka hitta dit:). Skall bli roligt resa i Sverige och stuga med bastu och egen strand och båt, borde bli en hel del avkoppling mellan varven och mycket att se,säkert många fina trädgårdar och växter på vägen, kameran kommer ju följa med så nu blir det bilder, om det nu inte regnar för mycket men det skall det väl inte göra.
  / Lena

  SvaraRadera
 4. Fina bilder..."ändå"...!;-)
  Fascineras alltmer av den kloka buddhismen!
  Vilken tur att dina fina stövlar kan se fram emot en prov-blöta!!;-)

  SvaraRadera
 5. Fina bilder, fina stövlar och kloka ord!

  Kram // AH

  SvaraRadera