onsdag 12 juni 2013

Där jag sitter...Idag var en mulen eftermiddag, först varmt och skönt men sedan en kylig vind, så jag svepte filten om mig och satt i hängmattegungan på balkongen. Igår hängde jag upp två gardiner på var sida, bara så där lite slarvigt och det blev ännu mysigare, lite mer inramat, mjukare och enskilt. På balkongen har vi tre korgar ståendes mot väggen, under ett litet klaffbord och här bor katterna sommartid.

I fjol hade vi en murare här som fixade husgrunden mot gatan, när han såg golvet på balkongen (som jag i många år döljt med matta), sa han att det är det finaste golv man kan ha utomhus - det är nämligen bränt tegel! Tidtypiskt för funkishus så nu är det rengjort och mattan är borta - har bara en trasmatta på trappen för att det ser charmigt ut.
Vi har några olika sittplatser i trädgården, så vi kan välja efter humör; sol eller skugga, enskilt eller öppet och då får vi räkna med att tjingsa på grannen :)

Som sagt, sitter jag på balkongen (andra skulle kallat det altan men den är liten och likar mer en balkong med trappan ned i trädgården), så ser jag åt ett håll en av  uteplatserna. Här är skönt att sitta i i skugga under varma augusti när solen är på andra sidan, och är det kyliga kvällar, når kvällsolen hit. Här dukar vi långbord och har skydd av seglet från dröset av stora eken (ja, det är ett riktigt båtsegel).Tillbaka ståendes på balkongen - om jag vänder mig åt andra sidan, ser jag nästa uteplats, här i fågelperspektiv. Här finns vattentunnan som porlar, budda sitter i "vassen" och inger känslan av fridfullhet (önskvärt är att våra nya grannar kunde lära sig att prata med små bokstäver, de har starka röster och behöver inte ha någon megafon för att höra varandra :) Sommartid lyser solen här från mitt på dagen till kvällen, varmt och gott. Tidigt om våren når solen en plats precis nedanför balkongen och då sitter jag här och lapar sol :)Går jag ned på gruset och kommer i marknivå, ser den ut så här:Just här ligger vår tomt lägre än grannens tomt och det skyddar lite från insyn, å andra sidan har vi en kraftig slänt........ . Utsikten jag har här är på lilla vinkastet och lilla, platta gräsmattan med perennrabatt åt vänster (ej med i bild).Just det - jag har en liten sittplats till. När man kommer gåendes på entregången,så ser man  ett litet bord och två stolar. Det är inte ofta jag sitter här - kanske tar jag en paus när det rensas..... sitter och funderar en stund - ni vet :)(titta inte på vår hemska, fula husgrund - men det står på att göra listan, att be muraren komma hit :)

Så nu vet ni var jag sitter, när jag inte sitter och bloggar :)

Hur ser er sittplats/er ut? Kan ni inte ta en bild och visa - det är roligt att se hur ni har det - det är inspirerande att se hur mysigt andra har det.

Ha det bäst ♥

6 kommentarer:

 1. Tack för rundan, ni har så himla fint! Det var ju precis den här tiden i början av juni som jag hälsade på hos dig. Hade ni inte en sittplats uppe i skogsbacken också?

  Jag har en sittplats på bloggen idag.

  SvaraRadera
 2. Så fina och mysiga sittplatser ni har.Själva sitter vi på vår altan eller om det är riktigt varmt då tar vi stolarna med ner i trädgården och sitter i skuggan av plommon och paradisträd.Skönt.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. vad fint du har det,
  ska nog anta utmaningen och ta lite bilder på sittplatserna sen när det slutat regna
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. vilka underbara sittplatser. balkongen är ljuvligt och golvet ursnyggt.
  det ser så himla trivsamt ut hos dig/er
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 5. Så många mysiga sittplatser du har! Din balkong är jättefin, snyggt med gardinerna.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Oj så många vackra pausrum. Älskar platsen med "hängstol" och gardin! Åh vad jag vill fixa i ordning vår trädgård nu. Det går för långsamt... ;) Mvh Garden by Miriam

  SvaraRadera