lördag 6 april 2013

Nytt! Billiga fynd?


I fredags var jag vägen om Netto i Kallebäck och utanför stod en vagn med buskar där priset var 39 kr! Inte kan jag bara gå förbi...... så med hem kom dessa:

2 st hallonplantor (det fanns björnbär, krusbär, vinbär, hallon)
Kerria japonica "pleniflora"

Tåliga buskar, en del marktäckare och någon lite högre, olika bladfärger. Lite svårt att bedömma i vilket skick de är men jag får chansa - de kostade ju inte så mycket.

Tja det verkar som om jag kommer ta tag i lilla slänten i år. Jag har redan klätterhortensia och brokbladig benved. Tänkte mig något litet träd, en japansk lönn kanske? som en uppstickare vid trappen - har även funderat på något slags "trappräcke" för det känns så kalt men ett litet träd kanske binder ihop allt.

Nu skall jag få tummen ur och köpa fler murstenar och nytt grus och stenar - massor av stenar som stöttar jord och växter.

Hittade en gammal bild på lilla slänten och grusgången nedanför. Muren har bara två lager med mursten - tänkte höja minst två rader till och jag får då möjlighet att lägga på mer jord och sluttningen minskar.Jag har en plan i huvudet men jag borde sätta den på papper med. I mitt huvud finns massor med vårlökar mellan buskarna och när den blomningen är över, får Nävorna breda ut sig. Till hösten kommer någon buske ha ändrat färg - men vad mer är fint på hösten? Höstcyklamen?


Igår såg jag första krokusen!Ha en bra lördag ♥7 kommentarer:

 1. Det där kommer nog bli en mycket vacker sluttning i din trädgård.Ser fram mot fler bilder vart efter du gräver och planterar.Kram

  SvaraRadera
 2. Oj, så mycket det fanns att välja på hos dig! Jag vill bara "varna" dig en aning för Kerrian, hos mig skjöt den massor av rotskott (vilket jag sett på flera ställen) och det är kanske något att ha i åtanke vid val av planterings plats, men det visste du kanske redan ;) Här fanns enbart en busksort kvar när jag (äntligen) kom över gatan (har ju Netto mitt emot min butik) Björnbär hade jag gärna köpt, mina har frusit bort i krukorna. Nu hoppas jag att Netto får in medelhavsväxter för de brukar ha det till ruskigt bra pris på våren. Ha en fin helg i solen / Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Det där kommer bli kanon Lotta! :) Höstcyklamen låter väldigt fint. Kanske kan du ha någon julros där också? Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fynd och härliga planer för slänten//Britt

  SvaraRadera
 5. Ja man har många planer vad som ska göras, men jag läser och då har du många mer,hi hi.
  Vad härligt med krokus, nej här gömmer de ssig ännu, kalla nätter.
  Men vet du! tranorna våra har kommit det betyder vår.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Där har du att göra men så roligt det är att hålla på med sådant.

  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Gjorde som du , köpte de härliga buskarna på Netto. Älska Physocarpus
  jag undrar fick dina Red Baron röda eller gröna blad? Mina fick gröna ....

  SvaraRadera