onsdag 10 april 2013

Längtan


Idag var första eftermiddagen i år, som jag efter jobbet tog med mig fika & stickning och satt ute i trädgården och insöp de sista solstrålarna! Det behövdes en filt om benen men just den känslan, att bara gå ut........ underbart!

Katterna skuttade glatt omkring benen och tiggde ost från smörgåsen, Tiger kom bärandes med en mus i munnen..... suck...... grannens lilla parvel kom glatt stultande och ropade "tigger" (tror alla i hela kvarteret vet vad Sofias katt heter och bor ;),  hyresgästen stod på parkeringen, i solen och fixade till familjens cyklar, en å annan granne gick förbi på gatan och hojtade "hej - härligt eller hur" och vet ni - det var nästan så att jag längtade efter ljudet av en gräsklippare.....

Men mest av allt längtar jag efter ljudet av droppar och doften av vårregn och kanske, kanske blir det så på fredag.Jag har fått hänga upp gardiner i lilla växthuset för solen är så stark och inte bra att det är +37 på dagen och minusgrader på natten ;)

Annars? så sitter jag och letar bilder på nätet, efter inspiration och listan - japp, nu är det dags för lista igen - det listas: nya projekt, flytt av växter, nyinköp, jordförbättring, bokashi, naturlig näringstillförsel etc.


Gissar att ni längtar & drömmer ni med........   ♥
10 kommentarer:

 1. Så härligt det låter att gå ut så efter jobbet. Sällan det blir så här för det behöver alltid lagas mat då.

  När jag kollade prognosen häromkring för kommande 10 dagar fanns inga minusgrader alls att se. Helst underbart!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig eftermiddag du haft! Lycka:)). Längtan är stor, är trött på allt brunt i rabatterna.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Åh vad skönt det där lät! Jag hoppas få till något liknande i helgen, efter mässan :-). Det gör något med själen, och så får man en massa inspiration och energi också. Ja jag har också hört prognoser om regn, så det vore ju toppen. Bort med all snö nu!

  Hoppas du får fler sköna vårdagar snart!

  SvaraRadera
 4. Första gången man kan gå ut och sätta sig i en stol och bara njuta av solen det är så underbart.Tror vi får regn i morgon vi med.Kram.

  SvaraRadera
 5. varje dag går man runt i trädgården och tänker här ska jag flytta en växt,här ska det grävas en ny rabatt,plattorna på uteplatsen brytas upp och läggas om så att möblerna står stilla och här ska det ställas en rosenbåge och här,och här så håller jag på
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Ja jag längtar också och jag har varit så glad de sista dagarna. Hönsen har börjat att värpa varje dag och det tar jag som ett säkert vårtecken//Britt

  SvaraRadera
 7. Jag väntar och längtar,nu säger kroppen att våren kommer till helgen.
  Det måste komma väta, regn och snö (tyvärr)för att blöta upp de sista snöhögarna.
  Innan dess ingen vår, för våren vill och behöver regn.
  Sedan måste vindarna vända så det blir mildare. Så det har redan börjat hända saker.

  Ha en skön helg/ Eva

  SvaraRadera
 8. Så underbart det låter att sitta ute i solen med filten kring benen.
  Att drömma låter härligt + listor att skriva.

  Trevlig helg
  // Kram Lissen

  Min dag blev bättre än väntat :-)

  SvaraRadera
 9. Ja det är fredag och det regnar,,visst var det efterlängtat, fast här är bara tre grader varmt så det är lite rått, men det luktar faktiskt vårregn. Din beskrivning av din eftermiddag med fikat får mej att längta ja ,,tom efter lite motorgräsklipparbuller,,,ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 10. Här har de hotat med snö i helgen, ja det singlade faktiskt lite idag. Men det får hellre komma regn så kanske det försvinner en del snö. Fast allra helst får det komma sol förstås! Jag har petat ner luktärtsfröerna i jord idag så har man något att se fram emot. Har sett både blåsippor och nässelfjäril så våren är på väg fast det är svårt att tro det ibland.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera