söndag 28 april 2013

Blått som havet


Bråda tider nu, allt kul skall hinnas med och återigen märks det att jag är mer ute än inne, alltså mindre tid vid datorn :)

I helgen har vi varit vid stugan, vid havet - alltid lika härligt! På lördagen var det jättefint väder - perfekt ute-grejar-dag. Först lite meck med vattenpumpen som strejkar, den brukar göra det efter vintern och tur att det var många starka armar för dra upp ca 30 m vattenkabel med vattenpump ur ett hål i marken - det är tungt! Lite bankande med hammare, lite smörjning och så fick vi rinnande vatten igen.

Jag grävde ur fjolårets jord ur växthuset och vände potatislandet - sedan var jag helt slut :)

Tre små söta blåsippor hittade jag bakom växthuset!Det har varit strandpromenader, skottkärror med tång har hämtats och lagts som grund i jordbädden i växthuset - man får ta vad man har - och sedan skall det köpas jord och sedan kan jag plantera tomater och så basilika.

Nästa helg är det Trädgårdsdagarna på Liseberg - tror jag skall gå dit en sväng - inte för att jag skall ha något speciellt men det är kul att titta runt lite :)

Hoppas ni haft en skön helg
7 kommentarer:

 1. Tyvärr är vi upptagna hela helgen så några Lisebergsdagar blir det inte:( Låter underbart att ha varit och hämtat tång, vilken doft det måste ha varit;)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Låter som att du haft en härlig helg i stugan. Här har det också varit bra. Mycket trädgård!

  Mindre tid vid datorn blir det nog för många nu. Jag sitter lite nu på kvällen och sammanfattar dagen/helgen. Både med tangenterna och i minnet.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbart att få vara där nu och ändå underbarare att blåsippan brett ut sina kjolar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Blåsippor är så himla söta och välkomna. Undrar om mina dykt upp än, de står ganska skuggigt eller rättare sagt väldigt skuggigt men brukar titta upp bara snön försvunnit. Ska kolla sen!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta, du hittar mig i Kungsbacka Trädgårdsvänners stånd. På söndag eftermiddag, jag har tänkt gå en runda efter mitt pass./ Kia

  SvaraRadera
 6. Viken bild, oj så fin!

  Ha det bäst.

  SvaraRadera
 7. Underbar blåsippsbild. Vad härligt det måste vara att kunna åka till stugan vid havet

  SvaraRadera