söndag 17 februari 2013

...... ute snöar det....


men inne är det grönt, spirande och jord i köket :) Som sagt - idag har det varit omplanteringsdag för Murgrönsvioler - som också delades - och för Pelargonerna - alla har fått ny jord, nya krukor och nu är mina fönsterbrädor överfulla! men så skall det vara när man är trädgårdstok :) I köksfönstret står Pelargonsticklingar i vaser för rotning - japp, jag hittade små glasvaser igår på loppisen - men inga gröna, tyvärr.
Lite sådd blev det med - förutom gula ärtor för de goda skotten, så såddes Chili (frön från 2010), Minipepparmix (frön från i fjol) och några gamla frön på en grön, stark Paprika jag hade kvar från Ungern-resan för två år sedan  - hoppas något tar sig!
I år väljer jag att ta genvägar, köpte sådana där krukor av papp som är lätta att hantera - ni vet ju hur bökigt det är med alla små svarta plastkrukor som skall diskas........ skall se om jag kan hitta mindre storlek tills det är dags för omskolning - eller så får jag tillverka egna små krukor av tidningspapper - ja, så får det bli!

Två inlägg på en å samma dag - inte illa ;) men det har varit en skön dag idag - jag har bara gått och skrotat här hemma, pysslat lite här och lite där och kameran har varit med mig nästan hela tiden, så det kan nog bli fler inlägg under veckan. 

Önskar alla en fortsatt skön söndag ♥
11 kommentarer:

 1. Inget trädgårdsjobb här idag men senare i veckan ska det bli tänker jag.
  Min murgröneviol är död såg jag så det får bli en ny för mig. Måste ha!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en dag i min smak.
  Kram.Gunsan

  SvaraRadera
 3. Ser trevligt ut i fönstren med alla de små vaserna:) Jag köpte fröer idag, olika luktärtor och kryddtagetes:)
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. blev ju riktigt snyggt med sticklingarna i de små vaserna
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Det var flitigt!!att få så mycket gjort!!
  Söta små glasvaser!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Vad härligt det låter och ser ut Lotta! :) Tror minsann att jag måste ta och plantera om lite pelargoner snart jag med. Längtar efter jord under naglarna nu. Ha en fin kväll och kommande vecka! Kram

  SvaraRadera
 7. Det är kul att få ta hand om sticklingar och att få skrota en dag oxå.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Bra att du påminde mig om att det är dags att plantera om pelargonierna!!
  Spännande att se hur många som klarat vinter-förvarningen.
  Inte visste jag att det gick att göra så med pelargon sticklingar.
  Spännande!!
  Blir det små rötter??
  Har alltid fått höra att dom ruttnar då!Men det är något som man skulle prova.
  Sätter mina direkt i krukor.

  Ha det bra! M-L
  SvaraRadera
 9. Så vackert det blev med pelargonsticklingarna Lotta. Riktigt dekorativt.
  De där engångskrukorna ser onekligen praktiska ut. Visst är det bökigt med allt slabb med plastkrukor men vad gör man n är en har så himla många - och de är ju också praktiska...men att tillverka 'mellankrukorna'* av tidningar är ju förstås det optimala...;)!/Anja

  *mellankrukor:stadiet före utplantering/plantering i permanenta krukor

  SvaraRadera
 10. Här snöar det också just nu. Stora flingor dalar ner. Vackert? Ja, men jag hade hellre sett att vååååren var på G!

  Så fina glasvaser du hittat. Mina pelargonsticklingar får trängas i ett och samma dricksglas. Här blir de inte bortskämda med flärd inte... Kanske straffar de mig med taskig växtkraft och noll blomning ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 11. Mysigt me nya pelargoner, det är ett säkert vårtecket för mig, lycka till

  SvaraRadera