måndag 7 januari 2013

att ha klappat en älgJapp, det har vi gjort, klappat älg! När vi åkte förbi skylten med älgpark i sälen, hojtade Johanna till "jag vill klappa en älg, har bara sett dem i djurpark"! Så vi bokade tid för guidning i älgparken, och fick promenera en bit in i skogen och kom fram till det inhägnande området där älgarna finns. Guid var Per som äger parken och älgarna.
Det var pappa älg Gösta, en ståtlig hanne som älskar banan! Han är nyfiken och en gottegris så det var inga problem att få klappat honom.Han skulle morska upp sig när vi kom, visa att han var minsann skogens konung! Buffade med de stora hornen mot staketet så det sviktade, han är ju inte liten direkt! men som sagt, han är snäll och tam, men Per berättade att de är inte att lita på, när Per går in i inhägnaden så är det med full respekt och han ha flera gånger fått springa tillbaka i zicksack mellan träden för att inte få en "buff" av de stora hornen.


Mamma älg, Gudrun är också tam men blyg och lite tillbakadragen och ville inte låta sig klappas.En annan hona är Isabel som  kommer ifrån Skansen men hon höll sig långt borta bakom träden och ville inte vara med på bild.

Kalvarna Mimmi och Marcus (eller Mathias, minns inte namnet riktigt)
är mer skygga, de är födda i parken och var inte så tama. Det märktes att de var unga, M busade runt, fjantade sig när han skulle äta, ett litet busfrö tror jag :)Det var en trevlig guidning så är ni i närheten så passa på att besöka älgarna! Det är lite häftigt att ha klappat en älg :) Fast hade jag haft en älg så hade jag döpt den till Hälge :)


15 kommentarer:

 1. Wow det måste verkligen ha varit en häftig känsla att få klappa en älg:) Är det alltså under ordnade former så..................skulle inte velat få närkontakt med en vild i svampskogen dock:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Magnus hette kalven! :) tack för bilderna, de var superfina!

  SvaraRadera
 3. Häftigt! Jag har inte klappat en älg, inte en levande i alla fall. Pappa är jägare så ett antal döda har jag sett och känt på under mitt unga liv.
  Jättefina bilder!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hahahaha Ja de va väl oxå en grej att göra?! så kul!! Lite avis faktiskt!

  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Vad modiga ni är, jag skulle aldrig våga klappa en älg. De är ju så stora!
  Fast jag vågar inte klappa hästar heller...

  Gillar ändå dina bilder på de stora, läskiga djuren.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Det är inte för inte de kallas skogens konung de ståtliga och och vackra djuren! Dina bilder är supersnygga.

  Det är inte ofta man kommer dem så nära som du gjort. Sker väl knappast i vilt tillstånd i alla fall ;) Fast jag vete katten om jag skulle vågat att klappa en Hälge. Det var tufft gjort av er!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig grej Lotta!
  Håller med dig min älg skulle också hetat Hälge.
  God fortsättning på det nya året förresten.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så kul och häftigt för er, det var väl en speciell känsla kan jag tro.
  Vi har oxå klappat älgar i Dals Ed i Dalsland, i ett älg-häng, mycket speciellt.
  Sen har vi älgar runt huset,nästan, men de kan vi inte klappa *fniss*.
  Älgar kommer fram i trädgården på hösten och "pallar" äpplen, då kan de även bli lite aggresiva och fulla, hi hi. Lägger de öronen bakåt o skrapar med klövarna, så
  SPRING FÖR LIVET.
  Tack för trevligt inlägg!
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 9. Älgar är verkligen ståtliga djur! Så fina bilder du fick på familjen (ja, älgfamiljen alltså!)

  kram

  SvaraRadera
 10. Vilka snygga bilder på skogens konung!
  Här är det allt för ofta som älgarna är ute på vägarna och i mörkret är de svåra att upptäcka så vintertid vill jag inte alls se älgar.
  Hälge är ju ett väldigt passande namn. :) Vi håller för fullt på att döpa ett par kycklingar, men tyvärr är inte familjen enade ännu...

  SvaraRadera
 11. Var tvungen att googla, Rörbäcksnäs: kul, skulle kanske ta en titt om jag kommer upp till Sälen.
  Älgar är mäktiga men man vill inte möta dom på vägen!

  SvaraRadera
 12. Många fina bilder!!! dom är ståtliga.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Häftigt!
  Jag har bara klappat döda älgar, har jägare i familjen. Har dock varit bara ett par meter från en älgko. Men kände ingen lust för att klappa henne fast hon tittade på mig med stora mörka hästögon. Det är stora djur.
  Håller med om att Hälge hade varit rätt namn.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 14. Så roligt för er!Jätteroliga bilder.
  Själv är jag livrädd för skogens konung! "Hen" är lite klumpig och tänkte meja ned mig för 13 år sedan här hemma hos oss. Ingen direkt finkänslig typ av sig ;). Men, de får gärna ta en prominix bakom viltstaketet, vilket någon har nyligen gjort av spåren att bedöma. /Anja

  SvaraRadera