torsdag 6 december 2012

mera kalenderstickning...


Här är det fortfarande snö och kallt och idag såg jag solen genom jobbfönstret och hoppades att alla som var lediga var ute och njöt av fina vintervädret! Som kallast har vi haft -8,5 men i natt skall det slå till ordentligt och det skall bli tvåsiffrigt och i skrivande stund kommer jag på att min afrikanska lilja står kvar i växthuset....... tja det får bli som det blir, jag är lite hängig idag och har inte lust att gå ut och bära tung lerkruka.Så jag värmer mig vid brasan, smuttar på glöggen och tar tag i kalenderstickningen. Min första gissning om vad det skall bli, kan jag glömma bort när jag inser att det är formen av en tub, alltså alldeles för liten och för hög för att bli en mössa ;) men nu har jag en annan vild gissning.... får se om jag gissar rätt när den är klar.

Kul är det i alla fall och jag får slut på lite garnrester. Om en stund skall jag ta upp stickningen och sticka ränder som är dagens uppgift.

Snart är det fredag och ledig helg!!! Jag hade bestämt mig för att om det blir snö som ligger, skall jag damma av längdåkningsskidorna - det ser ut att bli verklighet :)

Ha det bäst ♥6 kommentarer:

 1. Här har vi haft -12 grader i dag:( Det ser väldigt spännande ut det där:) Undrar vad det ska bli:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Undrar åxå vad sjutton ska det bli
  i helgen blir det till att besöka dina hemtrakter,
  dotter,barnbarn och Liseberg
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Vilken spännande grej med kalenderstickning. Det finns så många idéer hos folk.

  Här blev det köpalussekatter ikväll. Suget blev så stort så när jag veckohandlade slank det ner vars en. I helgen ska vi baka. Kanske blir det julgodis också annars blir det under veckan tror jag. Lite och lite men ingen stress.

  För ett par år sedan åkte jag skidor för första gången på jag vet inte när. Det var jätteroligt men så jobbigt. Problemet är att det ska vara vanliga kängor till skidspännena och jag har inga kängor jag vill "offra". Det känns som att det är stor risk att det blir märke/skav av spännena. Ja, vilka i-landsproblem.

  Lycka till med skidorna och stickningen!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tror att du stickar en julstrumpa och jag tycker att du skulle lotta ut den här på bloggen och att jag skulle vinna den!

  Hoppas du mår bättre snart så du kan åka på längden i helgen!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Inte så lätt att gissa ännu men fint blir det!
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig idé med kalenderstickning. Ska bli spännande att se vad det blir till sist. Men jag tror som Lena att det blir en julstrumpa. Fast jag tycker såklart att jag ska vinna den vid en eventuell utlottning i så fall ;)

  Hoppas du får en fin helg!
  Tamara


  SvaraRadera