torsdag 13 december 2012

.... lappa, laga & sy


Idag tog jag tag i laga-högen, den som legat länge....... och bara väntat, och sist ut var Sofias fina klänning, nyårsklänningen.

Glitter och blankt tyg, så fin ! och klart att tankarna kom, om när jag var 23 och var ute och rumlade på nyårsafton, när jag hade fina, tunna klänningen och högklackade skor och visst var det typiskt att det alltid snöade på nyårsafton! så vi fick GÅ hem genom staden,  0 taxi, i kyla och snömassor..... i endast klänning, tunna strumpbyxor och högklackat.... konstigt, jag minns inte att jag frös :)Det var lite lockande att dra klänningen över huvudet och prova, det hade nog gått en bit i alla fall ;)  Bara lite nostalgi.......  

Nä, i år skall nyår firas med goda vänner och Johanna & David i Sälen, i långkalsonger och fleecetröja! Fniss, inte riktigt så för visst kan svarta glitterklänningen packas ned men några högklackade skor blir det inte.

Hoppas ni alla haft en trevlig Lucia! Det var fint på TV i morse, med ljus och sång. Ännu en kall dag, såg lite sol på fm och på em dalade det lite vita flingor därute - så fint.
4 kommentarer:

 1. Tänk förra nyårsafton ... Jag slog på stort och köpte en sån där DYR klänning som jag tyckte var så superfin. Vi var hemma hos oss och klänningen höll hela kvällen ... ända tills gästerna åkt hem och jag av någon konstig anledning på väg upp från hallen fastnade i någon liten osynlig träflisa på ett räcke. Ritsch! sa det och det blev en reva i klänningen. Gud, vad det grämde mig och inte vet jag hur jag ska laga den så det har inte blivit något gjort alls. Den hänger i garderoben ...

  Kram, jenny

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Ibland får man ta tag i tråkiga moment och för det mesta sparas det till sista minuten göra :)
  Ja du, annat var det förr ;)
  Varm kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Ibland är det lätt att dra sig till minnes sådär. Inte så längesedan, eller?

  Här har det gått från -22 till 0 på ca ett dygn. Hoppas så att snön får ligga över julen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. kul läsning! tips till laga-högen www.swedpatch.se

  kanske inte till klänningen men ändå :)

  SvaraRadera